Thales şi CCIR sprijină IMM-urile cu soluţii securizate dedicate sistemului de telemuncă

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Thales Group, vine în sprijinul IMM-urilor și al antreprenorilor cu soluții securizate pentru asigurarea comunicațiilor și interacțiunilor specifice sistemului de telemuncă. 
Lidia Neagu - joi, 09 apr. 2020, 12:45
Thales şi CCIR sprijină IMM-urile cu soluţii securizate dedicate sistemului de telemuncă

Riscurile cibernetice au crescut substanțial odată cu trecerea bruscă la munca de acasă, astfel că, pentru a răspunde nevoilor de securitate IT ale companiilor, organizațiilor și angajaților acestora, antreprenorilor români li se pun la dispoziție două soluții specifice: aplicația de mesagerie instant și apeluri Citadel și soluțiile securizate de telemuncă Cryptobox.
Citadel este o platformă sigură pentru chat și apeluri, care permite comunicarea și colaborarea cu colegii în mod eficient și securizat. Aplicația poate fi descărcată pe smartphone (din Google Play Store– pentru Android sau din App Store – pentru iOS), tabletă (din Google Play Store– pentru Android sau App Store – pentru iOS) sau pe computer (de aici) și permite utilizatorilor să facă schimb de documente (documente text, fotografii, video) într-o comunicare privată sau într-un grup de chat.

Soluția Cryptobox le permite utilizatorilor să creeze spații de lucru virtuale, individuale sau de grup, să distribuie sau să stocheze într-un mod securizat toate documentele necesare atunci când lucrează de la distanță. Pentru a avea acces gratuit la Cryptobox, vă puteți înregistra aici.

Până la sfârșitul lunii mai 2020, ambele aplicații sunt oferite în mod gratuit, cu posibilitate de prelungire a perioadei în funcție de modificarea contextului creat de pandemie.

Demersul CCIR face parte dintr-un efort susținut la nivel național, prin intermediul întregii rețele de Camere Județene, pentru sprijinirea activității IMM-urilor, astfel încât fiecare antreprenor să fie în măsură să-și mențină în siguranță activitatea și comunicațiile specifice prin munca la distanță.

Un studiu realizat de echipa Thales Cyber Threat Intelligence arată că hackerii folosesc pandemia ca pe o oportunitate pentru a lansa atacuri cibernetice țintite. Un exemplu sunt unele aplicații noi pentru Android care urmăresc propagarea coronavirusului și care sunt infectate cu malware, cum ar fi troian sau ransomware.

De asemenea, un număr mare de domenii legate de COVID-19 a fost înregistrat în ultimele săptămâni, peste 50% fiind considerate a fi operațiuni de tip momeală, potrivit estimărilor Thales. Prin alte campanii de e-mail se solicită utilizatorilor să transfere bani către site-uri care pretind că ar colecta donații sau direcționează utilizatorii către site-uri false de comerț online care pretind că oferă echipament de protecție.

Te-ar mai putea interesa și
CJUE: Refuzul României de a le emite cărţi de identitate cetăţenilor săi stabiliţi în alte state UE încalcă dreptul comunitar
CJUE: Refuzul României de a le emite cărţi de identitate cetăţenilor săi stabiliţi în alte state UE încalcă dreptul ...
Refuzul unui stat membru, în speţă România, de a-i elibera unuia dintre resortisanţii săi, pe lângă paşaport, o carte de identitate cu valoare de document de călătorie, pentru singurul......
Compania farmaceutică Biocodex, care a intrat pe piaţa locală în 2022, a deschis un birou în Capitală
Compania farmaceutică Biocodex, care a intrat pe piaţa locală în 2022, a deschis un birou în Capitală
Biocodex a deschis un birou în București, în care lucrează peste peste 60 de angajați. Compania e producătorul medicamentului ...
România, campioana inflaţiei din UE în luna ianuarie
România, campioana inflaţiei din UE în luna ianuarie
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna ianuarie până la 3,1%, de la 3,4% în decembrie, însă ...
Uber lansează UberX Share în București, prin care mai mulți utilizatori împart aceeași cursă la tarife mai mici
Uber lansează UberX Share în București, prin care mai mulți utilizatori împart aceeași cursă la tarife mai mici
Uber anunță lansarea UberX Share în București, prin care mai mulți utilizatori pot împărți aceeași cursă la costuri ...