The Avengers face istorie în box-office-ul american

Filmul SF "Răzbunătorii/ The Avengers", care aduce pe marile ecrane multe personaje celebre din benzile desenate, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 103,1 milioane de dolari, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de societatea Exhibitor Relations.
Economica.net - lun, 14 mai 2012, 07:54
The Avengers face istorie în box-office-ul american

Regizat de Joss Whedon – creatorul şi scenaristul serialului TV „Buffy, spaima vampirilor” şi scenaristul peliculei „Toy Story” -, SF-ul „The Avengers” a doborât un nou record, devenind primul film din istoria Hollywoodului care a obţinut încasări de peste 100 de milioane de dolari în al doilea weekend de proiecţii. Weekendul trecut, aceeaşi peliculă a doborât recordul de încasări obţinute de un film în primul weekend de proiecţii pe marile ecrane nord-americane. „The Avengers” spune povestea super-eroilor Hulk, Iron Man, Thor, Captain America şi Black Widow, care decid să colaboreze pentru a-l înfrânge pe maleficul personaj Loki.

Potrivit AFP, pe locul al doilea a debutat o premieră, comedia SF „Umbre întunecate/ Dark Shadows”, cel mai recent lungmetraj regizat de Tim Burton, cu actorul Johnny Depp în rolul principal, transformat de această dată pe marele ecran într-un vampir celebru, eliberat dintr-o greşeală din mormântul său şi care descoperă o lume total transformată faţă de cea pe care o cunoştea. Această peliculă a generat încasări de 28,8 milioane de dolari de vineri până duminică.

Comedia „Think Like a Man” a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al treilea. Realizat pe baza unui bestseller scris sub forma unui ghid al regulilor ce trebuie respectate în timpul unei întâlniri romantice, filmul „Think Like a Man”, despre dificultatea relaţiilor dintre femei şi bărbaţi, a obţinut încasări de 6,3 milioane de dolari.

Lungmetrajul SF „Jocurile foamei/ The Hunger Games”, produs de Lionsgate, care a ocupat primul loc în box office-ul nord-american timp de patru săptămâni consecutive, a coborât o poziţie şi a ajuns pe locul al patrulea, cu încasări de 4,4 milioane de dolari de vineri până duminică.

Drama „The Lucky One”, produsă de Warner Bros., s-a menţinut pe locul al cincilea, cu încasări de 4 milioane de dolari. Filmul reprezintă o adaptare cinematografică a romanului omonim scris de Nicholas Sparks şi îl are în distribuţie pe Zac Efron.

Pelicula de animaţie „Piraţii! O bandă de neisprăviţi/ The Pirates! Band of Misfits” a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al şaselea. Filmul, care prezintă aventurile Căpitanului Pirat, a obţinut încasări de 3,2 milioane de dolari de vineri până duminică.

Comedia romantică „Te mai măriţi cu mine?/ The Five-Year Engagement”, în care rolurile principale sunt interpretate de Emily Blunt şi Jason Segel, a coborât un loc, până pe poziţia a şaptea, cu încasări de 3,1 milioane de dolari.

Comedia „Hotelul Marigold/ The Best Exotic Marigold Hotel”, regizată de John Madden, a urcat opt poziţii faţă de săptămâna trecută şi a ajuns pe locul al optulea, cu încasări de 2,6 milioane de dolari. Având în distribuţie patru actori excepţionali – Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy şi Dev Patel -, filmul prezintă aventurile unor pensionari britanici care decid să se retragă la bătrâneţe într-un hotel exotic din India, care arată mult mai bine în broşurile publicitare decât în realitate.

Documentarul „Chimpanzee”, produs de studiourile Disney, s-a menţinut pe poziţia a noua, cu încasări de 1,6 milioane de dolari. Această peliculă prezintă aventurile unei familii de cimpanzei care trăieşte în Uganda.

Drama „Girl in Progress”, lansată la sfârşitul săptămânii trecute, în care Eva Mendes joacă rolul principal, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete de 1,3 milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca....
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...