„The Avengers”, pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru al treilea weekend consecutiv

Filmul SF "Răzbunătorii/ The Avengers", care aduce pe marile ecrane multe personaje celebre din benzile desenate, s-a menţinut, pentru al treilea weekend consecutiv, pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 55,05 milioane de dolari, informează AFP.
Economica.net - lun, 21 mai 2012, 07:45

Regizat de Joss Whedon – creatorul şi scenaristul serialului TV „Buffy, spaima vampirilor” şi scenaristul peliculei „Toy Story” -, SF-ul „The Avengers” a doborât recordul de încasări obţinute de un film în primul weekend de proiecţii pe marile ecrane nord-americane – deţinut de ultimul film din seria „Harry Potter” – şi a generat în cele trei săptămâni de proiecţii 457 de milioane de dolari. „The Avengers” spune povestea super-eroilor Hulk, Iron Man, Thor, Captain America şi Black Widow, care decid să colaboreze pentru a-l înfrânge pe maleficul personaj Loki.

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american a debutat filmul de acţiune „Battleship”, în care puşcaşii marini americani luptă împotriva unei invazii extraterestre. Această peliculă SF, care îi are în distribuţie, printre alţii, pe cântăreaţa Rihanna şi actorii Alexander Skarsgård şi Liam Neeson, a obţinut încasări de 25,3 milioane de dolari.

Un alt film lansat la sfârşitul săptămânii trecute, „The Dictator”, o comedie cu accente satirice şi rocamboleşti în care Sacha Baron Cohen caricaturizează rolul unui dictator, a debutat pe locul al treilea, cu încasări de 17,4 milioane de dolari.

Pe locul al patrulea a coborât comedia SF „Umbre întunecate/ Dark Shadows”, cel mai recent lungmetraj regizat de Tim Burton, cu actorul Johnny Depp în rolul principal, transformat de această dată într-un vampir celebru, eliberat dintr-o greşeală din mormântul său şi care descoperă o lume total transformată faţă de cea pe care o cunoştea. Această peliculă a generat încasări de 12,3 milioane de dolari de vineri până duminică.

Comedia „Ce înseamnă să fii părinte/ What to Expect When You’re Expecting”, ce prezintă povestea a cinci cupluri care se pregătesc să devină părinţi, a debutat pe locul al cincilea în box office-ul nord-american. Avându-i în distribuţie pe Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Dennis Quaid şi Matthew Morrison, această peliculă a avut încasări de 10,5 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii.

Comedia „Hotelul Marigold/ The Best Exotic Marigold Hotel”, regizată de John Madden, a urcat două poziţii faţă de săptămâna trecută şi a ajuns pe locul al şaselea, cu încasări de 3,2 milioane de dolari. Având în distribuţie trei actori excepţionali – Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy -, filmul prezintă aventurile unor pensionari britanici care decid să se retragă la bătrâneţe într-un hotel exotic din India, care arată mult mai bine în broşurile publicitare decât în realitate.

Lungmetrajul SF „Jocurile foamei/ The Hunger Games”, produs de Lionsgate, care a ocupat la debut primul loc în box office-ul nord-american timp de patru săptămâni consecutiv, a coborât trei poziţii şi a ajuns pe locul al şaptelea, cu încasări de 3 milioane de dolari de vineri până duminică.

Comedia „Think Like a Man” a pierdut cinci poziţii şi a coborât pe locul al optulea. Realizat pe baza unui bestseller scris sub forma unui ghid al regulilor ce trebuie respectate în timpul unei întâlniri romantice, filmul „Think Like a Man”, despre dificultatea relaţiilor dintre femei şi bărbaţi, a obţinut încasări de 2,7 milioane de dolari de vineri până duminică.

Drama „The Lucky One”, produsă de Warner Bros., a coborât de pe locul al cincilea pe poziţia a noua, cu încasări de 1,7 milioane de dolari. Filmul reprezintă o adaptare cinematografică a romanului omonim scris de Nicholas Sparks şi îl are în distribuţie pe Zac Efron.

Pelicula de animaţie „Piraţii! O bandă de neisprăviţi/ The Pirates! Band of Misfits”, care prezintă aventurile Căpitanului Pirat, a coborât trei locuri faţă de weekendul trecut şi încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a vândut bilete de 1,4 milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...