The Dark Knight Rises, lider în box office-ul nord-american, pentru al treilea weekend consecutiv

Cel mai recent film din seria "Batman", intitulat ""Cavalerul negru: Legenda renaşte/ The Dark Knight Rises", s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru al treilea weekend consecutiv, cu încasări de 36,4 milioane de dolari de vineri până duminică, relatează Reuters.
Economica.net - lun, 06 aug. 2012, 11:26
The Dark Knight Rises, lider în box office-ul nord-american, pentru al treilea weekend consecutiv

Produs de studiourile Warner Bros. cu un buget de 250 de milioane de dolari, „Cavalerul negru: Legenda renaşte” este cel de-al treilea film din seria „Batman” care a fost regizat de Christopher Nolan şi l-a avut în rolul principal pe actorul galez Christian Bale.

Pe locul al doilea, cu încasări de 26 de milioane de dolari, a debutat „Total Recall. Memorie programată”, un remake al unui film SF din anii ’90 ce l-a avut ca protagonist pe Arnold Schwarzenegger. Această peliculă a păstrat intriga din filmul original şi spune povestea unui bărbat care decide să îşi acorde o vacanţă virtuală – prin intermediul unor dispozitive care interferează cu undele cerebrale -, dar care este forţat de împrejurări să revină în realitate. Atunci când dispozitivul se defectează, bărbatul – jucat de Colin Farrell – descoperă că este urmărit de poliţie, întrucât este un spion care lucrează pentru o mişcare de rezistenţă. Din distribuţia filmului mai fac parte actriţele Jessica Biel şi Kate Beckinsale.

Filmul „Diary of a Wimpy Kid: Dog Days” a debutat pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 14,7 milioane de dolari. Acest lungmetraj este cel de-al treilea film realizat pe baza unor romane scrise de Jeff Kinney, în care protagonistul este un elev de gimnaziu al cărui nume este Greg.

Lungmetrajul de animaţie „Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă/ Ice Age 4: Continental Drift” a pierdut două poziţii faţă de săptămâna trecută şi a coborât pe locul al patrulea, cu încasări de 8,4 milioane de dolari.

„The Watch”, o comedie SF cu Ben Stiller, Vince Vaughn şi Jonah Hill, care iniţiază o patrulă de cartier în lupta cu extratereştrii, s-a situat pe poziţia a cincea, cu încasări de 6,3 milioane de dolari.

Comedia „Ted”, ale cărei personaje principale sunt actorul Mark Wahlberg şi un urs de pluş impertinent, cu umor ireverenţios, a coborât o poziţie, până pe locul al şaselea, cu încasări de 5,4 milioane de dolari.

Filmul „Step Up Revolution”, care spune povestea unui grup de dansatori flash-mob din Miami, a pierdut trei poziţii şi a coborât pe locul al şaptelea, cu încasări de 5,3 milioane de dolari de vineri până duminică. Acesta este al patrulea film dintr-o franciză lansată în 2006, care a avut încasări de 400 de milioane de dolari în toată lumea.

Filmul „Uimitorul Om-Păianjen/ The Amazing Spider-Man” a coborât două poziţii şi a ajuns pe locul al optulea. Prezentând aventurile personajului Peter Parker, interpretat în premieră de Andrew Garfield, plecat pe urmele părinţilor săi dispăruţi, acest film regizat de Marc Webb a obţinut încasări de 4,3 de milioane de dolari de vineri până duminică în America de Nord.

Pe locul al nouălea, în coborâre cu două locuri, se află „Neînfricată/ Brave”, noua producţie de animaţie a studiourilor Pixar, cu încasări de 2,8 milioane de dolari de vineri până duminică. Pelicula prezintă aventurile prinţesei scoţiene Merida, o fată băieţoasă şi temperamentală care respinge tradiţiile familiei sale.

Filmul „Mike meseriaşu’/ Magic Mike”, regizat de Steven Soderbergh, care îi iniţiază pe spectatori în universul striptease-ului masculin, încheie topul 10 al lungmetrajelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a vândut bilete de 1,3 milioane de dolari de vineri până duminică.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova interzice activitatea organizației americane pentru promovare democrației Freedom House
Moscova interzice activitatea organizației americane pentru promovare democrației Freedom House
Rusia a declarat marţi indezirabilă organizaţia americană de promovare a democraţiei Freedom House, măsură care îi interzice activităţile în ţară, în plină tensiune cu Washingtonul şi......
Ursula von der Leyen și Donald Tusk susțin consolidarea industriei europene de armament
Ursula von der Leyen și Donald Tusk susțin consolidarea industriei europene de armament
Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi premierul polonez Donald Tusk au pledat marţi pentru creşterea cheltuielilor ...
Lovitură dură pentru hackeri. A fost demascat liderul rus al LockBit, cea mai prolifică grupare de infractori ransomware
Lovitură dură pentru hackeri. A fost demascat liderul rus al LockBit, cea mai prolifică grupare de infractori ransomware
Liderul grupului rusofon de hackeri LockBit, care a revendicat mii de atacuri începând din 2020, a fost demascat și sancționat ...
Începe IPO Premier Energy, care ar urma să conducă la listarea companiei la BVB. Detaliile ofertei
Începe IPO Premier Energy, care ar urma să conducă la listarea companiei la BVB. Detaliile ofertei
Premier Energy PLC, una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă ...