The Shining II: Warner Bros. au angajat-o pe scenarista de la Shutter Island

Studiourile hollywoodiene Warner Bros. plănuiesc o continuare a filmului-cult "Strălucirea/ The Shining", care a fost regizat de Stanley Kubrick, după romanul omonim al lui Stephen King, informează guardian.co.uk.
Economica.net - mar, 31 iul. 2012, 04:32
The Shining II: Warner Bros. au angajat-o pe scenarista de la Shutter Island

În acest sens, studiourile au angajat-o pe scenarista filmului „Shutter Island”, Laeta Kalogridis, pentru a scrie povestea care se petrece înaintea venirii scriitorului Jack Torrance (Jack Nicholson) la Overlook Hotel, loc în care se vor întâmpla lucruri din ce în ce mai sinistre.

Potrivit unor surse de la studiouri, filmul este în stadiu incipient şi nu este „în dezvoltare” la modul oficial. Din echipa care lucrează la acest proiect mai fac parte scenaristul filmului „Uimitorul Om-Păianjen” şi producătorul James Vanderbilt.

Pe de altă parte, scriitorul Stephen King lucrează la o continuare a celebrului său roman horror „Strălucirea/ The Shining”, lansat în 1977.

Noul volum, intitulat „Dr. Sleep”, prezintă povestea „unui grup de vampiri nomazi, căruia i se spune «tribul» (the tribe)”, se afirmă într-un comunicat postat pe site-ul scriitorului.

„Dr. Sleep” a avut deja parte de mai multe recenzii favorabile, după ce Stephen King a citit câteva pasaje din roman cu ocazia unei întâlniri cu cititorii săi, organizată la sfârşitul săptămânii trecute la George Mason University.

„Strălucirea/ The Shining” a fost primul bestseller pentru King şi, totodată, romanul care l-a impus definitiv în rândul celor mai proeminenţi scriitori americani de proză SF şi horror. Acest roman spune povestea unei familii care îşi petrece iarna într-un hotel izolat din New England. Acolo, un spirit malefic îl incită pe tatăl alcoolic la acte de violenţă. Fiul său, cu puteri paranormale, are viziuni terifiante despre trecut şi viitor.

Stanley Kubrick a regizat, în 1980, o versiune cinematografică a acestui roman, în care rolurile principale au fost interpretate de Jack Nicholson şi Shelley Duvall. La acea vreme, o parte din fanii lui Stephen King au fost supăraţi pe Kubrick, pentru că acesta nu a respectat întocmai acţiunea din roman. Datorită interpretării lui Jack Nicholson şi replicii memorabile „Here’s Johnny!”, „Strălucirea” a devenit un film-cult.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...