THR Marea Neagră vrea să contracteze credite de 15 milioane lei

Consiliul de Administraţie al firmei hoteliere THR Marea Neagră (EFO), deţinută de SIF Transilvania, cere acordul acţionarilor pentru contractarea a două linii de credit în valoare cumulată de 15 milioane lei, împrumuturi garantate cu cinci hoteluri din staţiunea Venus.
Economica.net - joi, 28 feb. 2013, 20:43
THR Marea Neagră vrea să contracteze credite de 15 milioane lei

Activele care ar urma să fie ipotecate sunt hotelurile Cocorul (o stea), Pajura (o stea), Claudia (două stele), Brânduşa (două stele) şi Lidia (două stele). În staţiunea Venus, THR Marea Neagră mai deţine hotelul Raluca, clasificat la trei stele.

Propunerea pentru angajarea celor două linii de credit şi garantarea acestora cu cele cinci hoteluri urmează să fie dezbătută de acţioanri într-o AGA programată pentru 2 aprilie, potrivit unui convocator AGA transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Hotelurile Pajura şi Cocorul figurează pe o listă de active scoase la vânzare de THR Marea Neagră şi publicată pe site-ul firmei. Cele două hoteluri au fost construite în anii 1970 şi, respectiv, 1971.

Alături de cele două hoteluri din staţiunea Venus, THR Marea Neagră a scos la vânzare încă trei hoteluri şi mai multe active în Eforie Nord, Eforie Sud, Jupiter, Saturn şi Venus, banii obţinuţi urmând să fie folosiţi pentru investiţii în renovarea celorlalte unităţi de cazare din portofoliu.

THR Marea Neagră deţine mai mult de 30 de hoteluri pe litoral, în staţiunile Eforie Nord şi Sud, Neptun, Venus şi Saturn.

Firma hotelieră a consemnat anul trecut o cifră de afaceri de 30,3 milioane lei (6,8 milioane euro), în creştere cu 15%, şi un profit de 4 milioane lei. Rezultatele prezentate sunt conform standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS).

Din profitul obţinut anul trecut, conducerea firmei propune ca 1 milion de lei să fie distribuit acţionarilor pentru dividende. Astfel, THR Marea Neagră ar urma să distribuie pentru prima dată dividende în ultimii nouă ani. Firma nu a mai distribuit dividende din anul 2004, când acţionarii au primit câte 0,0148 lei/acţiune din profitul înregistrat în anul 2003.

Dividendul brut propus în acest este de 0,0018 lei/acţiune, iar raportat la cel mai recent preţ de la bursă, de 0,0612 lei, randamentul este de 2,94%.

În prima parte a şedinţei bursiere de joi, acţiunile THR Marea Neagră au crescut cu 2%, la 0,0612 lei. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 35,4 milioane lei (8,1 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...