Thrillerul „Jocurile foamei” – lider în box office-ul românesc de weekend

Thrillerul "Jocurile foamei" a fost lider în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră, cu încasări de 417.996 de lei şi 23.817 spectatori, informează Asociaţia Film România.
Economica.net - mie, 28 mart. 2012, 05:58
Thrillerul

Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord se întinde naţiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic şi sângeros – Jocurile Foamei. 24 de adolescenţi sunt răpiţi de lângă familiile lor şi aruncaţi în luptă pe viaţă şi pe moarte, televizată şi urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat şi viu.

Din distribuţie fac parte, printre alţii, Liam Hemsworth, Jennifer Lawrence, Donald Sutherland, Elizabeth Banks, Woody Harrelson şi Stanley Tucci.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc s-a clasat comedia de acţiune „O adresă de pomină/ 21 Jump Street”, de Phil Lord şi Chris Miller, cu încasări de 179.458 de lei şi 10.709 spectatori. Filmul spune povestea a doi prieteni poliţişti, Schmidt (Jonah Hill) şi Jenko (Channing Tatum), foşti rivali în liceu, care trebuie să intre în pielea unor adolescenţi într-o misiune sub acoperire.

Pe poziţia a treia s-a situat „John Carter”, care a avut încasări de 161.096 de lei şi 7.432 de spectatori. Inspirată din romanul „A Princess of Mars” al autorului Edgar Rice Burroughs – primul volum dintr-o serie de 11, care a fost publicat în anul 1912 -, fantezia SF „John Carter” îl are în centrul acţiunii pe eroul cu acelaşi nume, un veteran al Războiului Civil, care a luptat de partea Confederaţiei şi s-a ascuns din calea indienilor apaşi într-o peşteră, fără să ştie că este vorba despre o poartă a timpului şi că va fi teleportat pe planeta Barsoom (Marte).

Pe locul al patrulea în box office-ul românesc s-a clasat „Oglindă, Oglinjoară/ Mirror Mirror”, cu încasări de 82.245 de lei şi 4.756 de spectatori. Tânăra actriţă Lily Collins, fiica cântăreţului Phil Collins, îi dă replica Juliei Roberts în filmul „Oglindă, oglinjoară”, cea mai recentă adaptare a basmului „Albă ca Zăpadă”, în regia lui Tarsem Singh. „Oglinda, oglinjoară” prezintă o viziune modernă, proaspătă şi plină de umor contemporan, asupra uneia dintre cele mai iubite poveşti din toate timpurile: „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”. Filmul este distribuit în cinematografele româneşti de MediaPro Distribution.

Pe poziţia a cincea s-a clasat premiera „Dispărută/ Gone”, cu încasări de 67.128 de lei şi 3.847 de spectatori. Jill Parrish (Amanda Seyfried) descoperă cînd se întoarce de la schimbul de noapte că sora ei, Molly (Emily Wickersham), a fost răpită. Cu un an înainte, Jill scăpase din mîinile unui individ care o răpise, un ucigaş în serie neprins încă, aşa că acum este convinsă că acelaşi individ s-a întors şi a răpit-o pe sora ei. Temîndu-se că Molly va fi moartă pînă la răsăritul soarelui, Jill porneşte într-o cursă nebunească pentru a-l găsi pe ucigaş, a-i scoate la iveală secretele şi pentru a-şi salva sora.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.192.037 de lei şi 65.587 de spectatori.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan ar putea salva micul producător de vehicule electrice Fisker printr-o investiție de 400 de milioane de dolari....
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Rulajele generate de vânzarea online, cu amănuntul, a mărfurilor alimentare și nealimentare au continuat să scadă în ...
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi intenţionează să îşi continue acţiunile de protest în săptămânile următoare, pentru a presa ...
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș, una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România, a lansat licitația pentru ...