Thrillerul SF „Jocurile foamei” – lider în box office-ul nord-american, a patra săptămână consecutiv

Lungmetrajul SF "Jocurile foamei/ The Hunger Games" s-a menţinut, pentru a patra săptămână consecutiv, pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 21,5 milioane de dolari de vineri până duminică, potrivit boxofficemojo.com.
Economica.net - lun, 16 apr. 2012, 09:34
Thrillerul SF

„Hunger Games”, o adaptare cinematografică a cărţilor de succes scrise de americanca Suzanne Collins, prezintă aventurile unei tinere (Jennifer Lawrence), angajată într-o luptă pe viaţă şi pe moarte cu alţi 23 de adolescenţi, transmisă în direct la televiziune, într-o societate din viitor.

Pe poziţia a doua în box office-ul nord-american s-a situat premiera „The Three Stooges”, o comedie în regia lui Bobby şi Peter Farrelly, care a avut încasări de 17,1 milioane de dolari de vineri până duminică.

Horrorul „The Cabin in the Woods”, cu Chris Hemsworth în rolul principal, s-a situat pe locul al treilea, în weekend-ul premierei, cu încasări de 14,85 milioane de dolari. Filmul prezintă aventurile unor tineri veniţi să petreacă la o cabană într-o pădure şi care trebuie să se confrunte cu ceva ieşit din comun şi terifiant.

Pe locul al patrulea s-a situat „Titanic 3D”, de James Cameron, cu încasări de 11,6 milioane de dolari în al doilea weekend pe ecranele nord-americane. Noua versiune a filmului lansat în urmă cu 15 ani ocupă locul al doilea în box office-ul mondial, cu încasări de peste 1,8 miliarde de dolari, după „Avatar”, regizat de acelaşi cineast. Filmul „Titanic”, cu Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet, a fost recompensat în epocă cu 11 premii Oscar. Lansarea acestei versiuni 3D a avut loc într-o perioadă în care se comemorează centenarul naufragiului celebrului pachebot, ce s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în aprilie 1912.

Comedia „Plăcintă americană. Din nou pe felie” ocupă poziţia a cincea, cu încasări de 10,7 milioane de dolari. Acţiunea filmului are loc la zece ani după cea din filmul lansat în 2001, personajele principale întorcându-se în East Great Falls pentru întâlnirea de zece ani.

Filmul „Oglindă oglinjoară/ Mirror Mirror”, o versiune contemporană a poveştii „Albă ca Zăpada”, cu Julia Roberts în rolul mamei vitrege, ocupă locul al şaselea, cu încasări de 7 milioane de dolari.

Pe locul al şaptelea s-a situat lungmetrajul SF „Furia titanilor/ Wrath of the Titans”, cu încasări de 6,9 milioane de dolari. În această continuare a filmului „Înfruntarea titanilor/ Clash of the Titans” din 2010, zeii îi mai controlează pe titani, iar Perseu, chemat în ajutor, trebuie să îl salveze pe tatăl său Zeus, să se debaraseze de titani şi să salveze astfel încă o dată omenirea.

Comedia de acţiune „21 Jump Street”, inspirată din serialul de televiziune omonim din anii 1980, în care Jonah Hill şi Channing Tatum joacă rolurile a doi tineri poliţişti sub acoperire, care reuşesc să distrugă o reţea de traficanţi de droguri, a pierdut patru poziţii şi ocupă locul al optulea, cu încasări de 6,8 milioane de dolari de vineri până duminică.

Thrillerul SF „Misiune pe MS One/ Lockout”, despre o închisoare experimentală unde cei mai periculoşi 500 de criminali ai lumii sunt ţinuţi sub somn artificial şi unde izbucneşte o revoltă, a debutat pe locul al nouălea în box-office-ul american, cu încasări de 6,25 milioane de dolari.

Animaţia 3D „Lorax. Protectorul pădurii/ Dr. Seuss’ The Lorax”, regizată de Chris Renaud şi Kyle Balda, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, la sfârşitul săptămânii trecute, cu încasări de 3,02 milioane de dolari. Produs de Universal Pictures, pe baza romanului pentru copii „The Lorax”, scris de Dr. Seuss în 1971, filmul „Lorax. Protectorul pădurii” reprezintă o fabulă despre importanţa conservării mediului înconjurător. Vocile eroilor principali sunt asigurate de Danny DeVito, Zac Efron şi Taylor Swift.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...