Thyssenkrupp şi Fincantieri discută crearea unui gigant în domeniul navelor militare – Reuters

Thyssenkrupp AG explorează câteva opţiuni strategice pentru divizia sa de nave militare, inclusiv combinarea cu grupul italian Fincantieri sau crearea unui campion naţional cu alte firme germane, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie Agerpres.
Economica.net - joi, 14 mai 2020, 07:41
Thyssenkrupp şi Fincantieri discută crearea unui gigant în domeniul navelor militare - Reuters

Discuţiile sunt menite să creeze economii de scară la divizie – Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) – care construieşte submarine şi nave de suprafaţă şi operează într-un sector extrem de fragmentat, influenţat de deciziile politice, adaugă sursele citate de Agerpres.

Ca parte a analizării opţiunilor strategice, conglomeratul german este în discuţii cu Fincantieri, unul dintre cei mai mari constructori de nave din lume, pentru crearea unei societăţi mixte care ar crea un gigant, cu vânzări combinate de 3,4 miliarde de euro, susţin sursele.

Conform acestui scenariu, Fincantieri, al cărui acţionar majoritar este Guvernul italian, va veni cu activităţile sale din domeniul apărării, care au reprezentat 1,6 miliarde de euro din vânzările din 2019.

Reprezentanţii Thyssenkrupp nu au dorit să comenteze informaţia, în timp ce un purtător de cuvânt al Fincantieri a declarat: „Consolidarea în industria europeană de apărare rămâne dezirabilă, iar cooperarea pe termen lung cu industria navală germană pentru a construi submarine reprezintă o oportunitate concretă pentru a discuta viitoare scenarii privind consolidarea”.

De asemenea, Thyssenkrupp este în discuţii preliminare pentru o fuziune între divizia sa TKMS cu rivale mai mici din Germania – Luerssen şi German Naval Yards (GNYK), pentru a crea un campion naţional, într-o încercare de a păstra în ţară tehnologia critică din domeniul apărării şi pentru a salva locurile de muncă, susţin sursele.

Reprezentanţii GNYK nu au dorit să comenteze informaţia, în timp ce un purtător de cuvânt al Luerssen a reiterat declaraţiile anterioare că o consolidare este oportună şi reprezintă o cerinţă pentru întărirea competitivităţii internaţionale.

De asemenea, Thyssenkrupp ar putea decide să-şi păstreze divizia, care în ultimul an fiscal a generat vânzări de 1,8 miliarde de euro, şi să o dezvolte cu resurse proprii, adaugă sursele.

În România, Fincantieri deţine şantierele Vard Tulcea şi Brăila.

Grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...