1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Producătorul ţigaretelor Kent, Pall Mall şi Dunhill vinde ţigări electronice

Al doilea cel mai mare producător de ţigarete din lume, British American Tabacco, a început comercializarea primelor ţigări electronice produse de ei în Marea Britanie. În curând însă, brandul Vype va putea fi cumpărat de aproape oriunde. 

01 aug, 2013 | ECONOMICA.net

Al doilea cel mai mare prodăcător de ţigarete din lume, British American Tabacco, a lansat în ţara de origine, exclusiv pe internet, prima ţigară electronică din portofoliu său:  Vype. Este primul producător din domeniu care face acest pas. "Intenţia noastră este de a deveni lideri de piaţă pe acest segment. În momentul de faţă, piaţă este mică şi fragmentată, dar în mişcare", a declarat Kingsley Wheaton, director corporate affairs BAT, citat de The Telegraph.

Compania va acoperi în scurt timp şi celelate state europene şi SUA, cumpărătorii putând avea acces la Vype atât online cât şi offline.

Decizia celor de la BAT vine şi în contextul unei scăderi a volumelor vândute în prima jumătate a acestui an,  urmare a majorării preţurilor. În medie, un fumător britanic cheltuie acum cu 7% mai mult pe ţigări decât cu un an în urmă, ca urmare a creşterii preţurilor, dar şi a tendinţei consumatorilor de a cumpăra branduri premium.

Compania, care produce brandurile Lucky Strike, Dunhill, Kent şi Pall Mall, a raportat în prima jumătate a acestui an venituri de 7,57 miliarde de lire sterline, cu 2 procente  mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. Au vândut însă 332 miliarde de ţigări, faţă de 344 de miliarde cu un an în urmă, din cauza scăderilor înregistrate pe pieţele mature.

Deşi este primul producător din industria tutunului care a intrat pe piaţa ţigărilor electronice, BAT nu este singurul care "vânează" venituri importante de pe seama celor care vor să renunţe la fumat  cu ajutorul ţigărilor electronice. În luna mai, Altria Group, fabricantul cunoscutelor ţigarete Marlboro intenţionează să lanseze o ţigară electronică, în a doua jumătate a acestui an. Noua ţigaretă va fi vândută pe o “piaţă mare” iar de vânzări se va ocupa divizia de produse inovative a grupului Altria, NuMark. Detalii puteţi afla în articolul

Producătorul Marlboro va scoate pe piaţă ţigara electronică

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO