1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Se schimbă pachetele de ţigări. Cele aromate vor fi interzise

Parlamentul European a dat undă verde, marţi, unei noi legislaţii antitabac. Ţigările cu arome vor fi interzise, dar cele "mentolate" vor avea un termen de opt ani după promulgarea legii. Mesajele de avertizare de pe pachetele de ţigări vor ocupa 65 la sută, urmând ca marca de ţigări să apară doar în partea de jos a pachetului.

08 oct, 2013 | Mediafax

Textul, care urmează să fie analizat de reprezentanţii celor 28 de state membre înainte de a intra în vigoare, prevede, de asemenea, ca mesajele de avertizare de pe pachetele de ţigări să ocupe 65 la sută, urmând ca marca de ţigări să apară doar în partea de jos a pachetului.

Ţigările "slim" vor putea fi comercializate în continuare, în pofida avizului Comisiei Europene.

În schimb, ţigările cu arome vor fi interzise, dar cele "mentolate" vor avea un termen de opt ani după promulgarea legii.

Ţigara electronică nu va fi considerată un medicament, au tranşat eurodeputaţii, şi va putea fi vândută în continuare în magazine specializate sau tutungerii.

Majoritatea eurodeputaţilor de dreapta au refuzat o propunere a Comisiei Europene ca ţigara electronică, ale cărei efecte asupra sănătăţii nu sunt cunoscute, să fie considerată medicament.

Aceste ţigări nu vor putea fi însă vândute minorilor şi nici nu li se va putea face publicitate.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO