1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Tim Wilkinson, C&W Echinox: Vom mai vedea intrarea unor noi investitori pe piaţa imobiliară anul acesta

Valoarea tranzacțiilor realizate în primele șase luni din acest an a fost de 386 milioane de euro, în scădere față de valoarea de peste o jumătate de miliard de euro înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, 2018 se va încheia cu un nivel similar celui de anul trecut, arată datele Cushman&Wakefield Echinox. 

09 aug, 2018 | | ECONOMICA.net

Scăderea valorii tranzacțiilor din prima jumătate a acestui an vine pe fondul unui număr substanţial de tranzacţii care nu au fost semnate pȃnă la 30 iunie. Acestea urmează să fie concretizate ȋn cea de-a doua jumătate a anului urmȃnd să impulsioneze piaţa spre un nivel al tranzacţiilor comparabil cu cel atins ȋn 2017, de circa 1 miliard de euro.

"După o lungă perioadă ȋn care o serie de noi investitori au monitorizat piaţa imobiliară din Romȃnia, analizȃnd posibile investiţii, ultimele luni ale anului 2017 şi prima jumătate a lui 2018 au consfiinţit apariţia unui nou capital tranzacţional. Această tendinţă investiţională va continua şi ȋn a doua jumătate a anului, astfel că vom mai vedea ştiri cu privire la intrarea unor noi investitori pe piaţa locală. Pe măsură ce randamentele imobiliare continuă să scadă ȋn pieţele mai dezvoltate din Europa Centrală şi de Est, România va beneficia de o tendinţă naturală a investitorilor de a se orienta mai spre Est pentru o rentabilitate mai ridicată, ȋn condiţiile unei pieţe cu un grad de risc acceptabil. În acest context, Romȃnia reprezintă o variantă atractivă. Volumul investiţional este important, dar considerăm că pe termen lung numărul şi diversitatea investitorilor care intră pe piaţă vor fi şi mai importante", spune Tim Wilkinson, Partner, Capital Markets, C&W Echinox. 

Cea mai mare tranzacţie din punct de vedere valoric a fost ȋncheiată de Lion's Head Investments, un joint-venture ȋntre Old Mutual şi AG Capital din Africa de Sud, care a achiziţionat parcul de birouri Oregon Park, evaluată la 170 de milioane de euro. 

Această tranzacţie reprezintă un nou record pentru piaţa locală, fiind cea mai mare din segmentul de office, precum şi prima ȋncheiată de Old Mutual ȋn Romȃnia, consolidȃnd poziţia investitorilor sud-africani din piaţa imobiliară locală.

Tot din Africa de Sud au venit și banii penru preluarea parcului de retail Militari Shopping din București de către MAS REI și Prime Kapital pentru 95 milioane de euro.

CA Immo a achiziţionat clădirea de birouri Campus 6.1 de la Skanska pentru 53 de milioane de euro, prima tranzacţie realizată de CA Immo ȋn Romȃnia după aproape zece ani, iar a doua jumătate a acestui an a adus un nou record pe piața de birouri: 200 de milioane de euro au plătit proprietarii Dedeman pentru achiziția proeictului The Bridge. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO