1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Timişoara cumpără 16 tramvaie articulate noi. Bugetul este de 2,5 milioane de euro/bucata

Primăria municipiului Timişoara a lansat marţi licitaţia pentru achiziţia a 16 tramvaie noi, bugetul alocat fiind de circa 2,5 milioane de euro/bucata. Achiziţa din oraşul bănăţean este finanţată din fonduri bugetare, deşi iniţial se anunţase că va fi cu fonduri europene.

09 oct, 2018 | ECONOMICA.net

Tramvai Armonia, Timişoara (sursa foto: Victor Silaghi, membru al Asociaţiei Metrou Uşor)

Municipiul Timişoara cumpără 16 tramvaie noi articulate, valoarea contractului fiind estimată la 184,9 milioane de lei (40 milioane de euro), fără TVA, potrivit anunţului publicat marţi în noul Sistem Electronic de Achiziţii Publice (SICAP). 

"În baza contractului se vor achiziționa 16 bucăţi tramvaie noi articulate cu podea coborâtă acționate prin invertoare și motoare asincrone de curent alternativ, alimentate de la rețea de contact sau dintr-o unitate de stocare a energiei electrice (montată în tramvai), cu post de conducere la un singur capăt și uși de acces pe partea dreaptă față de direcția de mers înainte", se menţionează în anunţ.

Vagoanele de tramvai sunt destinate transportului public de călători în municipiul Timișoara, încadrându-se în condițiile tehnice și funcționale date (infrastructură, circulație generală), respectiv adaptându-se cerințelor obligatorii din caietul de sarcini.

"Întrucat vârsta medie a parcului de tramvaie utilizat în prezent de STPT este de 41,5 ani, tramvaiele fiind produse între anii 1962-1973, începând cu anul 2010, acestea îndeplinesc condiţiile legale de casare, fiind dificil de operat şi necesită mentenanță preventivă costisitoare, pentru îmbunătăţirea operării flotei şi reducerea costurilor de mentenanță este necesară înlocuirea strategică a vehiculelor, conform unor standarde înalte de accesibilitate şi deplasare", se mai arată în anunţul de licitaţie.

Ca atare, Primăria Timişoara în baza prezentului contract în perioada de derulare a acestuia (4 ani) poate achiziţiona suplimentar 24 bucăţi tramvaie noi articulate cu aceleaşi caracteristici tehnice cu cele ofertate sau superioare celor ofertate în cazul în care furnizorul de tramvaie a lansat în aceasta perioadă (4 ani) produse de ultimă generaţie superioare celor ofertate, la acelaşi pret unitar cu cele ofertate, se mai specifică în anunţ.

Firmele interesate să participe la licitaţie sunt aşteptate să depună oferte până pe 19 noiembrie. Ofertele vor fi evaluate până pe 19 mai, după care va fi stabilit câştigătorul.

Şi Primăria Bucureşti urmează să cumpere 100 de tramvaie noi, valoarea achiziţiei fiind estimată la 220 de milioane de euro, din care s-a solicitat asistenţă financiară nerambursabilă de aproximativ 176 milioane euro.

Citeşte şi Şeful Alstom România: Preţul normal pentru un tramvai porneşte de la 2 milioane de euro. Cel de 1,6 milioane de euro nu va merge 30 de ani

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO