1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Tinerii întreprinzători au înfiinţat 1.000 de SRL-D, în ianuarie 2015 - PTIR

Numărul de societăţi comerciale cu răspundere limitată-debutant (SRL-D) a crescut, în ianuarie 2015, cu 1.000 de unităţi, conform unui comunicat al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România.

18 feb, 2015 | Agerpres

La 15 februarie 2015, 18.000 de firme de tip SRL-D erau active la nivel naţional, înregistrând o creştere de 1.000 de companii de la 1 ianuarie 2015, scrie Agerpres.

'Cele 1.000 de noi companii înfiinţate numai în prima lună a anului 2015 şi succesul înregistrat de Programul SRL-D se datorează tinerilor, ideilor acestora, dar şi sistemului facil de aplicare. Iniţiativa trebuie susţinută în continuare prin creşterea sumei aferente fiecărui plan de afaceri, dar şi a bugetului total alocat iniţiativei. Soluţia cea mai potrivită poate fi decontarea programului prin intermediul instrumentelor europene. Astfel, vom putea contribui la crearea unei generaţii de antreprenori încrezători în forţele proprii, apreciaţi la adevărata valoare - principalii susţinători ai economiei, principalii creatori de locuri de muncă', a spus Florin Jianu, reprezentantul Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România.

Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri (S.R.L.- D) a fost lansat în urmă cu patru ani prin intermediul OUG 6/ 2011, fiind dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, fără experienţă antreprenorială.

Instrumentul legislativ a fost modificat în iulie 2014 astfel încât orice român, indiferent de vârstă, care nu a mai avut o afacere şi doreşte să îşi deschidă propria microîntreprindere să o poată face în mod gratuit. Totodată, legea prevede scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată, precum şi scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comerţului.

Cea de-a doua componentă a programului prevede sprijinul financiar prin acordarea unei alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro (echivalentul în lei), din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO