Tinmar, cel mai mare furnizor privat de energie electrică, vine cu o ofertă inedită pentru consumatorii casnici

Tinmar, al doilea furnizor de energie de piaţa concurenţială, după Electrica, a lansat o ofertă de energie electrică pentru consumatorii casnici. Nu preţul face oferta Tinmar interesantă, ci serviciile adiacente, oferite gratuit, în contractul de furnizare.
Economica.net - joi, 12 ian. 2017, 22:00
Tinmar, cel mai mare furnizor privat de energie electrică, vine cu o ofertă inedită pentru consumatorii casnici

Tinmar Energy are pentru clienţii casnici pachetul TinmarGold, prin care oferă energie obţinută doar din surse regenerabile (Tinmar este şi producător), la care se adaugă însă un pachet de asigurare a echipamentelor casnice care ar putea fi afectate de variaţiile de tensiune şi unul de asigurare chiar a clientului care ar putea ajunge în situaţia de a nu-şi putea plăti factura.

Preţul de bază al energiei electrice este de 0,159 lei kWh, la care se adaugă un abonament de 0,33 de lei pe zi, preţ ceva mai mare decât al unor concurenţi: spre exemplu, Digi Energy are o ofertă de 0,155 lei/kWh pentru proprii clienţi de telefonie/cablu/internet, fără abonament, iar Enel are, tot pentru clienţii de pe zona concurenţială, o ofertă de 0,147 lei, plus un abonament de 0,05 lei pe zi.

Ineditul ofertei celor de la Tinmar nu ţine însă de preţ, ci de serviciile adiacente gratuite pe care clientul le va avea după ce semnează contractul de frunizare: două asigurări încheiate de furnizor, în numele său, la Groupama, şi un serviciu gratuit de intervenții de urgență în caz de avarii la instalaţile de electricitate, încălzire, sanitare sau chiar de lăcătuşerie din locuinţă.

Primele două servicii se referă la o asigurare a bunurilor din casă, în caz de stricăciuni provocate de variaţiile de tensiune, şi la una de protecție pentru plata facturii de energie în cazul unor situații neprevăzute la locul de muncă.

„Despăgubiri de maxim 5.000 Ron pentru deteriorarea Produselor Asigurate enumerate în anexa ca urmare a supratensiunii înregistrate în rețeaua de energie electrică, din culpa operatorului de rețea prin intermediul certificatului de asigurat emis de partenerul nostru GROUPAMA ASIGURARI S.A. La Tinmar, ne-am asigurat că vei fi despăgubit în cazul daunelor produse de fluctuațiile de tensiune și te scutim de efortul pe care trebuie să îl depui pentru a-ți recupera singur dauna de la operatorul de distribuție”, scrie în oferta Tinmar Energy

Bunurile asigurate acoperă toata gama de electronice şi electrocansice dintr-o gospodărie obişnuită, dar nu mai vechi de cinci ani. Potrivit legii, distribuitorul de energie trebuie să plătească oricum daunele cauzate de variaţiile de tensiune, dar procedura nu este chiar simplă.

Al doilea tip de asigurare se referă la „Protecția pentru plata facturii de energie în cazul unor situații neprevăzute la locul de muncă” şi este oferită tot în parteneriat cu Groupama. În caz de șomaj involuntar sau concediu medical, clientul Tinmat beneficiază de scutire de la plata facturii de energie electrică în limita a 150 Ron per factură, oricând pe perioada contractuală, până la sfârşitul anului. Scutirea se acordă timp de 6 luni, în caz de şomaj involuntar, sau timp de 3 luni pentru concediul medical care se întinde pe o perioadă mai mare de 15 zile.

Alături de aceste asigurări, clientul Tinmar mai beneficiază şi de intervenții de urgență de lăcătușerie și în cazul avariilor la instalația electrică, sanitară și de canalizare și de încălzire din locuință, în limita unui plafon de 100 Euro/ intervenție, dar nu mai mult de 350 Euro/an.

Oferta este valabilă până la 31 martie, iar contractul se încheie pe un an, perioadă în care compania garantează preţul fix al energiei.

Tinmar Energy, al doilea frunizor de energie electrică în regim concurenţial, cu o cotă de piaţă de circa 9%, este controlat de Augustin Oancea, un discret om de afaceri din Câmpina. Afacerile cu gaz şi energie electrică ale Tinmar sunt cifrate la circa 700 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia acuză NATO că „exacerbează” tensiunile cu „isterie” desfăşurând forţe în Europa de Est
Rusia acuză NATO că „exacerbează” tensiunile cu „isterie” desfăşurând forţe în Europa de Est
Kremlinul a acuzat luni NATO şi Statele Unite de "exacerbarea" tensiunilor cu "isterie" prin decizia de a desfăşura nave ...
Redresarea economiei zonei euro, afectată de răspândirea variantei Omicron a coronavirusului
Redresarea economiei zonei euro, afectată de răspândirea variantei Omicron a coronavirusului
Redresarea economiei zonei euro a slăbit luna aceasta, din cauza problemelor din sectorul serviciilor, în pofida veştilor ...
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Cea mai cumpărată categorie de produse în 2021, prin credit, a fost reprezentată de cea a telefoanelor mobile, cu peste ...