Tips & tricks pentru a păstra ordinea în toate aspectele din viaţa ta

Ordinea este extrem de importantă în viaţa de zi cu zi. Ordinea în casă, în maşină, dar şi la muncă sau atunci când vine vorba de viaţă personală înseamnă mai puţin stres pentru tine şi un nivel ridicat de confort.
Ion Dobreanu - joi, 08 iun. 2023, 17:27
Tips & tricks pentru a păstra ordinea în toate aspectele din viaţa ta

O viaţă mai organizată nu trebuie să ţi se pară o utopie, fie că este vorba despre ordinea în casă sau în task-urile de la birou. Descoperă câteva tips & tricks pentru a păstra ordinea în casă, în maşină sau la job:

Ordinea în casă

O casă organizată înseamnă mai mult confort şi mai puţine bătăi de cap pentru tine. Totuşi, poate fi dificil să păstrezi mereu casa organizată şi să nu te confrunţi cu dezordinea. Iată câteva soluţii simple pentru organizarea eficientă a casei:

Scapă de lucrurile pe care nu le mai foloseşti. Atunci când păstrezi în casa lucruri care nu îţi mai sunt de folos, ai toate şansele să te confrunţi cu dezordine. Chiar dacă îţi poate lua ceva timp să selectezi toate obiectele şi produsele de care nu mai ai nevoie, este o idee bună să faci asta cel puţin o dată pe an. Poţi dona lucrurile care nu îţi mai trebuie, dar încă se afla în stare bună, iar pe cele stricate sau deteriorate le poţi arunca.

Foloseşte cutii pentru depozitare. Atunci când toate lucrurile sunt împrăştiate în sertare sau dulapuri şi peste tot prin casă va fi mai greu să păstrezi o casă organizată. Foloseşte cutii pentru depozitare, etichetate şi ordonate. Poţi grupa obiectele în funcţie de rolul lor.

Ordinea în maşină

O maşină curata este importantă pentru a te bucura de experienţă condusului de fiecare dată. Indiferent de cât de mult timp petreci zilnic în maşină, contează că maşina să fie curată şi ordonată de fiecare dată. Iată cum te poţi ocupa mai uşor de întreţinerea maşinii:

Progrmeaza vizitele la service. Fie că trebuie să faci revizia sau să schimbi anvelopele, programează din timp vizită la service. Revizia, schimbul de anvelope, verificarea presiunii roţilor sau geometria roţilor se număra printre cele mai uzuale verificări sau schimbări pe care trebuie să le faci anual.

Nu amâna niciuna dintre aceste vizite la service, în special schimbul de anvelope şi revizia anuală.

Alege întotdeauna cele mai bune anvelope pentru maşina ta şi ţine cont de aliajul jantelor.

Acelaşi lucru este valabil şi viceversa, dacă schimbi jantele, trebuie să te asiguri că anvelopele pe care le ai deja se potrivesc.

Spală maşina cel puţin de două ori pe lună. În funcţie de cât de des conduci, programează un interval regulat la care să speli maşină pentru a o păstra în cea mai bună stare. Dacă conduci des, atunci este bine să speli automobilul săptămânal. În cazul în care conduci rar şi ai un loc de parcare în subteran sau garaj, atunci poţi spăla maşina o dată la două săptămâni.

Ordinea la job

Cum poţi reuşi să îţi păstrezi toate task-urile, obiectivele, şedinţele şi activităţile de la job în ordine? Ei bine, există câteva soluţii simple pe care le poţi pune în aplicare chiar de mâine:

Foloseşte un planner sau o agendă. Acest lucru te poate ajuta să ştii ce ai de făcut în fiecare zi, dar şi să ţii evidenta task-urilor pe care le-ai terminat sau a celor ce se afla în curs de terminare.

Nu te grăbi să preiei prea multe sarcini. Nu este niciodată o idee bună să iei mai multe task-uri sau activităţi. De ce? Pentru că în acest fel rişti să te suprasoliciţi şi să nu îţi mai poţi organiza corect muncă. Setează limite clare legate de cât şi cum poţi lucra, astfel încât să ai cele mai bune rezultate.

Micile schimbări în bine te pot ajuta să te organizezi mai bine şi să păstrezi ordinea în viaţa ta. Poţi începe cu paşi mici, însă consecventa este cea mai importantă pentru a avea o viaţă mai bine organizată.

Te-ar mai putea interesa și
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% au fost comise de grupuri de crimă organizată, reiese din datele unei......
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...