Tipurile de afaceri care au nevoie de PPC

Online-ul a devenit principalul mediu de dezvoltare al afacerilor, deoarece oferă posibilitatea de a ajunge mai repede la un public țintă indiferent de distanța fizică la care se află acesta și de impedimentele care stau între cerere și ofertă. Pentru acest lucru, există tehnici speciale care eficientizează relația dintre vânzător și consumator, în funcție de algoritmii motoarelor de căutare și de modul în care își administrează fiecare afacere prezența în online.
Ion Dobreanu - mar, 31 mai 2022, 15:46
Tipurile de afaceri care au nevoie de PPC

Dintre toate metodele de fortificare a unui business în online, PPC-ul este una dintre metodele cele mai eficiente și, prin urmare, cele mai utilizate.

Ce este PPC?

Ca o formalitate, trebuie stabilit ce înseamnă PPC. Denumirea reprezintă acronimul pentru Pay-Per-Click și reprezintă o tehnică de marketing digital prin care site-ul unei afaceri este afișat în motoarele de căutare pe o poziție ușor accesibilă, iar fiecare click este plătit.

Care sunt afacerile care au nevoie de PPC?

Orice fel de afacere poate beneficia de pe urma unui serviciu de PPC. Trebuie doar ca aceasta să fie prezentă în online, adică să aibă un site. Totuși, pentru anumite tipuri de business, PPC-ul poate face o diferență considerabilă în ceea ce privește profitul, dar și puterea brand-ului. Iată câteva situații în care PPC-ul produce schimbări semnificative:

Afaceri aflate la început de drum

Una dintre cele mai dificile perioade pentru un business este chiar începutul. În această faze, afacerile își construiesc o identitate, iar brand-ul prinde putere. Online-ul a făcut posibil ca brand awareness-ul să fie mult mai accesibil pentru orice afacere, dar aici este nevoie de câteva strategii specifice. Fiind destul de greu ca un business să prindă un loc de top în motoarele de căutare prin metode organice, PPC-ul este una dintre variantele potrivite pentru un brand care își creează puterea și reputația.

Afaceri mici și mijlocii

Afacerile de dimensiuni reduse depinde foarte mult de mediul online. La ora actuală, internetul și, în mod deosebit, rețelele de socializare reprezintă locul unde brand-urile devin cunoscute. De asemenea, afacerile de dimensiuni reduse se bazează și pe un public local care își dorește atât un produs calitativ, cât și ușor accesibil. Prin urmare, un potențial client va căuta pe Google un produs sau un serviciu într-un anumit loc. Poziția sa va depinde de 2 servicii: SEO și PPC.

Afaceri din industrii foarte competitive

Un brand puternic nu înseamnă neapărat monopol pe un anumit public. În industriile în care competiția este la un nivel ridicat, un business are nevoie de toate metodele posibile pentru a prinde pozițiile de top în motoarele de căutare. Menținerea acestor poziții în mod natural se face prin serviciile SEO, dar, având în vedere schimbările regulate ale algoritmilor de afișare care vin din partea Google, acestea poziții se pot pierde destul de ușor. Astfel, până la alinierea cu regulile în vigoare, serviciile PPC pot menține o poziție bună chiar și în industrii extrem de competitive.

Indiferent de specificul afacerii, este indicată colaborarea cu o agentie PPC care poate oferi atât strategiile potrivite, cât și consultanță în domeniu.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...