Țiriac Collection anunță o nouă ediție a expoziției de mașini de epocă în aer liber

Țiriac Collection, galeria privată de autovehicule aparținând omului de afaceri Ion Țiriac, organizează în perioada 23 - 24 septembrie 2023, pentru al treilea an consecutiv, o expoziție în aer liber cu acces gratuit.
Robert Stan - mar, 19 sept. 2023, 13:11
Țiriac Collection anunță o nouă ediție a expoziției de mașini de epocă în aer liber

La evenimentul organizat în curtea galeriei Țiriac Collection vor fi expuse peste 70 de modele de excepție, acestea fiind selectate astfel încât să exemplifice prin fiecare detaliu trecutul si prezentul industriei auto. În acest fel, evenimentul devine o incursiune în lumea mașinilor care au definit ultimul secol.

Zeci de modele reprezentative pentru mărcile Aston Martin, Auburn, Bentley, Cadillac, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Lincoln, Mercedes-Benz, Maybach, Porsche sau Rolls-Royce vor fi expuse spre încântarea publicului, pe parcursul celor două zile.

Această ediție va aduce în prim plan modelul Ferrari 400GT din anul 1978, exemplar complet restaurat de echipa Țiriac Collection și prezentat în premieră, în cadrul expoziției în aer liber din 23-24 septembrie.

Seria de modele expuse va fi completată de o gamă excepțională de unități complet restaurate local, precum un model Mercedes-Benz 230 din anul 1938, un Bentley S-Series Sallon din 1955, Bentley Derby ce marchează anul 1937, Cadillac 75 Limousine din 1951 care a aparținut Evitei Peron și un Land Rover din 1974.

Pe lângă acestea, vor mai fi prezentate publicului și modele aflate în curs de restaurare: Lancia Astura din anul 1939, Fiat Dino din 1972 și Ferrari 365 GT4 din 1973.

Pe parcursul celor două zile și micuții vizitatori ai expoziției vor avea parte de ateliere dedicate de creație, gratuite, în cadrul cărora vor confecționa modele auto 3D din carton și vor afla detalii importante despre istoria domeniului auto de la reprezentanții Țiriac Collection.

Suplimentar mașinilor de colecție, expoziția în aer liber de la Țiriac Collection va oferi și o perspectivă asupra celor mai noi modele din portofoliul distribuitorului Țiriac Auto. Vizitatorii vor putea admira mașini de ultimă generație precum Mercedes-Benz EQS SUV și SL AMG, Hyundai Ioniq 5 și Ioniq 6, Ford Mach-E și Mustang GT și Mitsubishi ASX.

În paralel, galeria va fi deschisă în interior sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10.00-19.00. Cei care aleg să viziteze galeria în interior vor putea admira alte peste 170 de exemplare cu povești impresionante, însă vor rebui să plătească bletul de acces.

Citește și:
– Divizia de mașini rulate a Țiriac Auto își extinde rețeaua printr-o investiție de 600.000 de euro

Te-ar mai putea interesa și
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat miercuri la Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel către Fâşia Gaza, informează AFP şi Reuters, transmite......
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva șefului Camerei Reprezentanților, pe care-l acuză de trădare
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva ...
Aleasa republicană Marjorie Taylor Greene a anunţat miercuri că ''săptămâna viitoare'' va depune o moţiune pentru ...
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
Nouă cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi miercuri din Fâşia Gaza şi au ajuns pe teritoriul ...
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat miercuri că este interesat de preluarea Sabadell, şi a depus o ofertă care evaluează ...