1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Știrile care pot mișca piețele lumii. În săptămâna coridei cu euro

Îngrijorările privind capacitatea de plată a Spaniei împing în jos valoarea monedei unice europene pe piețele lumii și afectează și piețele de acțiuni și pe cele de mărfuri. Peste două ore și jumătate începe seria de știri „de 4 stele“ despre marile economii ale lumii.

17 apr, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

Știrile de „de 4 stele“ sunt cele care pot avea un grad ridicat de influență (+/- 0,5%) asupra indicilor marilor burse ale lumii și, prin simpatie, asupra indicilor Bursei de Valori București, în sistemul de clasificare a importanței știrilor despre piață al analiștilor de la casa de brokeraj SSIF Broker Cluj Napoca.

Mai important, raportul Broker Cluj indică și valorile așteptate de analiști pentru statisticile în cauză.

În această după amiază, piețele așteaptă aprecierile institutului german ZEW, privind „sentimentul economic în Germania“ și în Zona Euro. Despre America vom afla câte lucrări la case noi au început.

Abia joi va mai fi o serie de știri de 4 stele, mai precis despre vânzările de case deja construite în martie în SUA.

Știri de acest calibru vom mai avea din Europa tocmai vineri: rezultatele studiului periodic al insitutului IFO, de astă dată, despre climatul de afaceri din Germania, despre situația curentă a economiei celei mai puternice de pe bătrânul continent și despre perspectivele acesteia.

Nu vor fi știri „de 5 stele“, care pot face bursele să crească sau să scadă cu 1%. Restul știrilor, așa cum sunt sintetizate în raportul Broker Cluj, sunt de 3 stele.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO