Titus Corlăţean, Mircea Duşa, Radu Stroe, Dan Şova, Mihai Voicu au depus jurământul de învestitură

Ministrul de Externe Titus Corlăţean, ministrul Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa, ministrul delegat pentru Administraţie Radu Stroe, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Dan Şova şi ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri Mihai Voicu au depus, luni seară, jurământul de învestitură.
Economica.net - lun, 06 aug. 2012, 18:20
Titus Corlăţean, Mircea Duşa, Radu Stroe, Dan Şova, Mihai Voicu au depus jurământul de învestitură

Ceremonia, care a avut loc la Palatul Cotroceni, a început cu o întârziere de aproximativ o jumătate de oră faţă de ora anunţată iniţial.

La eveniment au participat premierul Victor Ponta, alţi membri ai Cabinetului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretele privind desemnarea noilor miniştri în Cabinetul Ponta, pe lista transmisă de Administraţia Prezidenţială nefigurând însă şi numirea Monei Pivniceru la Justiţie, ci doar revocarea lui Titus Corlăţean de la şefia acestui minister.

Potrivit unui comunicat transmis de Adminsitraţia Prezidenţială, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, o serie de decrete, acestea privind desemnarea unor noi miniştri, revocarea din funcţie a unor membri ai Guvernului, precum şi decrete prin care se ia act de demisiile lui Ioan Rus şi Victor Paul Dobre.

Astfel, Antonescu a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministrul Administrației şi Internelor, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului, decretul de revocare din funcţia de ministru pentru relaţia cu Parlamentul a lui Mircea Duşa, decretul pentru desemnarea lui Mircea Duşa ca ministru al Administraţiei şi Internelor, decretul prin care se ia act de demisia lui Victor Paul Dobre din funcţia de ministrul delegat pentru Administraţie şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului, decretul pentru desemnarea lui Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie.

De asemenea, preşedintele interimar a semnat decretul de revocare a lui Titus Corlăţean din funcţia de ministru al Justiţiei, decretul de revocare din funcţia de ministru al Afacerilor Externe a lui Andrei Marga, decretul pentru desemnarea lui Titus Corlăţean ca ministru al Afacerilor Externe.

Totodată, Crin Antonescu a semnat decretul pentru desemnarea lui Dan-Coman Şova ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Potrivit sursei citate, a fost de asemenea semnat decretul de revocare a lui Lucian Isar din calitatea de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, precum şi decretul pentru desemnarea lui Mihai Alexandru Voicu în această funcţie.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Premierul Victor Ponta a anunţat că i-a propus ca miniştri pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie.

Ulterior, Lucian Isar şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu spunând că el este cel care va prelua acest portofoliu, propunerea fiind aprobată în şedinţa PNL.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins însă în şedinţa de luni, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru – propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiţiei.

Pentru a accede în funcţia de ministru, Pivniceru ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de membru al CSM, apoi să revină la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după care să ceară detaşarea la Ministerul Justiţiei, spun surse din magistratură. Pe cererea de demisie se pronunţă plenul CSM.

Te-ar mai putea interesa și
Rompetrol Well Services anunță că începe din 12 iulie plata dividendelor pentru anul 2023
Rompetrol Well Services anunță că începe din 12 iulie plata dividendelor pentru anul 2023
Compania Rompetrol Well Services (PTR) a anunțat astăzi investitorii de pe Bursa de Valori București că în urma hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 25 aprilie......
Famos, unul dintre cei mai vechi producători de mobilă din lemn din România, opreşte activitatea
Famos, unul dintre cei mai vechi producători de mobilă din lemn din România, opreşte activitatea
Acţionarii producătorului de mobilă din lemn masiv Famos din Odorheiu Secuiesc au decis să oprească producţia din cauza ...
Profitul încă se lasă așteptat pentru companiile aeriene, deși vara se călătorește mai mult
Profitul încă se lasă așteptat pentru companiile aeriene, deși vara se călătorește mai mult
Anul trecut a fost marcat de dificultăți, inclusiv în ceea ce privește încrederea consumatorilor în anumite industrii, ...
Philip Morris International, primul loc în clasamentul Forbes – Net Zero Leaders
Philip Morris International, primul loc în clasamentul Forbes – Net Zero Leaders
Philip Morris International (PMI) ocupă primul loc în clasamentul Forbes Net Zero Leaders 2024 (1) , topul celor 100 de ...