Toate băncile din Bucureşti sunt controlate de Poliţie

Poliţiştii au declanşat, joi, o amplă acţiune de verificare a sistemelor de pază de la sucursale ale tuturor unităţile bancare din Bucureşti, controalele fiind programate să se încheie în cursul zilei de vineri, informează Poliţia Capitalei.
Economica.net - joi, 27 dec. 2012, 13:28
Toate băncile din Bucureşti sunt controlate de Poliţie

Potrivit sursei citate, la verificări participă, sub coordonarea directă a conducerii Poliţiei Capitalei, toţi poliţiştii bucureşteni specializaţi în sisteme de pază, precum şi toţi poliţiştii de proximitate aflaţi de serviciu în cele două zile.

Acţiunea vine ca urmare a celor două jafuri înregistrate luna aceasta în Bucureşti, care au vizat sucursale ale băncii Raiffeisen de pe Şoseaua Olteniţei şi Şoseaua Pipera.

Potrivit poliţiştilor, sunt evaluate măsurile de securitate care privesc protecţia, manipularea şi transportul de bani, în aşa fel încât riscurile legate de producerea unor jafuri să fie mult reduse.

Poliţiştii urmăreasc, în principal, existenţa sistemelor de alarmare, nivelul de vigilenţă în rândul personalului de pază şi gradul de instruire al angajaţilor în cazul unui jaf.

„Acest control vizează sucursale ale tuturor celor 40 de bănci care funcţionează în Bucureşti. Acestea au deschise, în total, în Capitală, 1.050 de sucursale, însă joi şi vineri vor fi verificate numai acele unităţile care, din punctul nostru de vedere, prezintă un factor de risc mai ridicat”, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.

Luna aceasta, poliţiştii bucureşteni s-au confruntat cu două jafuri, la sucursale ale băncii Raiffeisen, care au avut loc la un interval de numai cinci zile.

Astfel, la data de 19 decembrie, doi bărbaţi mascaţi, înarmaţi cu arme albe, au intrat în sucursala Raiffeisen situată pe Şoseaua Olteniţei numărul 254, în jurul orei 17.20, moment în care în sediu se aflau trei angajate şi o clientă.

După ce au agitat cuţitele în mod ameninţător, tâlharii le-au atras atenţia celor patru femei să nu se opună şi să nu apese butonul de panică. Aceştia au luat din două sertare mai multe pachete de bani şi apoi au fugit.

Potrivit anchetatorilor, au fost vizionate imaginile surprinse de camerele video din interiorul băncii şi de o cameră montată pe o clădire din apropiere. Din declaraţiile celor patru femei reiese că, după voce, hoţii par a fi persoane tinere.

În 24 decembrie s-a înregistrat cel de-al doilea jaf, care de această dată a vizat sucursala Raiffeisen din Şoseaua Pipera numărul 21-23. Atacul a avut loc în jurul orei 16.50, când un bărbat cu faţa acoperită a intrat în bancă şi i-a ameninţat cu un pistol pe cei doi funcţionari, singurii aflaţi în unitate la cel moment. Unul dintre aceştia a apăsat pedala de urgenţă, iar celălalt angajat, o femeie, a reuşit să apese butonul de panică.

Sub ameninţarea armei, cei doi au deschis două sertare, de unde agresorul a luat mai multe parchete de bani, pe care le-a pus într-un rucsac.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...