1EUR = 4.8595 RON | Bucureşti 26 º

News

Toate punctele de vânzare a peştelui din Deltă pot fi incluse în viitoarea Bursă de peşte din Tulcea

Proprietarii punctelor din Delta Dunării care comercializează peşte au la dispoziţie câteva zile pentru a decide dacă vor face parte din proiectul privind construcţia unei burse de peşte la Tulcea, potrivit guvernatorului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Edward Bratfanof.

28 ian, 2013 | Agerpres

'Dacă proiectul iniţial prevedea înfiinţarea a 15 centre de primă-vânzare a peştelui în Deltă, fapt care presupunea noi construcţii, dotări noi, proiectul revăzut vizează includerea investiţiilor funcţionale în Deltă conform legislaţiei în vigoare. În Rezervaţie funcţionează 30 de centre de primă-vânzare a peştelui şi 14 puncte de debarcare şi am avut discuţii cu proprietarii acestora. Zilele acestea urmează să aflăm câte din aceste puncte vor fi implicate în proiect. În timp, ne vom gândi la modificări legislative astfel încât toate cantităţile de peşte capturate în Deltă să treacă prin bursa de peşte', a declarat luni, guvernatorul RBDD, Edward Bratfanof.

Acesta a mai spus că punctele din Deltă care vor fi incluse în proiectul privind Bursa de peşte vor fi dotate cu cântare electronice, terminale, imprimante, calculatoare şi soft-urile necesare pentru ca peştele înregistrat de acestea să apară imediat pe bursă.

'La Tulcea, vor exista boxe pentru primirea şi refrigerarea peştelui cu capacităţi de păstrare pe termen scurt a cantităţilor de peşte, dar şi birouri dimensionate la o scară raţională. Vrem ca cheltuielile de funcţionare şi întreţinere a acestora să fie mici', a menţionat guvernatorul Bratfanof.

În plus, Bursa de peşte va avea şi mijloace de transport pe apă şi pe uscat, în opinia conducerii Administraţiei RBDD existând posibilitatea ca sursa de finanţare să fie accesată anul acesta.

'Ideea nu e să luăm cât mai mulţi bani, ci să avem o investiţie viabilă', a precizat guvernatorul RBDD, Edward Bratfanof.

Proiectul privind realizarea bursei de peşte la Tulcea urmează să aibă un buget de maximum şase milioane de euro, finanţarea fiind posibilă prin Programul Operaţional pentru Pescuit.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO