1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Tom Tom: Cea mai aglomerată zi de anul trecut din traficul bucureştean a fost 21 noiembrie

Bucureștiul ocupă locul al patrulea în Topul celor mai aglomerate orașe din Europa în ceea ce privește traficul auto, arată studiul pentru anul 2019 realizat de producătorul olandez de sisteme de navigație TomTom, incluzând 416 de orașe din 57 de țări. În 2018, România se situa pe locul 3 în Europa în funcție de aglomerația din trafic.

02 feb, 2020 | ECONOMICA.net

La nivel mondial, capitala României ocupă locul 14 în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic, dar a oierdut trei locuri faţă de 2018, când ocupa locul 11.

Primele locuri la nivel mondial sunt ocupate de Bengaluru (India) și Manila (Filipine), iar în Europa, cele mai aglomerate orașe sunt Moscova, Istanbul și Kiev.

În București, timpul petrecut în trafic este, în medie, cu 52% mai mare decât ar fi în condițiile în care traficul ar fi fluent, şi chiar dacă oraşul a coborât în top, faţă de 2018, timpul suplimentar petrecut în trafic este în urcare față de ediția precedentă a Topului, când persoanele din București petreceau cu 48% mai mult timp în trafic din cauza aglomerației.

Persoanele care circulă pe străzile din București pierd circa 30 de minute din cauza aglomerației din trafic, în timpul orelor de vârf. 

De altfel, în 2019, cea mai aglomerată zi în traficul din București a fost 21 noiembrie, în timp ce ziua cu cel mai fluent trafic a fost 28 aprilie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO