1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Toma Petcu: Companiile din portofoliul Ministerului Energiei au rezerve suficiente pentru a da dividende

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a susţinut, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că toate companiile din subordinea ministerului au rezerve suficiente pentru a vira la buget dividende aşa cum s-a stabilit prin Ordonanţa 29/2017. 

23 sep, 2017 | ECONOMICA.net

"Companiile din portofoliul ministerului au rezerve suficiente pentru a da aceste dividende, care au fost stabilite în luna februarie, prin Ordonanţa 29. Am aşteptat şase luni să vedem cum îşi realizează gradul de investiţii şi, atunci când am realizat că el nu se duce, nu la 100%, nici la 80%, am considerat că este momentul oportun ca ele să facă aceste virări către acţionari", a declarat ministrul Energiei. 

"Domnule, nu dăm niciun dividend special în februarie, martie, aprilie, mai şi vreau să văd evoluţia investiţiilor, a nivelului de investiţii asumate prin buget de către fiecare companie, să o analizăm şi noi la opt luni de zile să vedem cât de bine stăm şi câte realizăm din ea. Când am observat că companiile care sunt în portofoliul Ministerului Energiei au un nivel de realizare a investiţiilor de 30, 40, maximum 50%, este foarte clar că diferenţa de bani nu ar fi putut să fie utilizată până la sfârşitul anului. Ba mai mult, aceste investiţii au fost stabilite din veniturile anuale ale acestor companii, nu din rezerve. Aceste sume sunt date din rezerve. Rezervele sunt acele sume strânse pe o perioadă de cinci ani în bugetele acestor companii, din profitul nerepartizat în fiecare an", a explicat ministrul. 

Toma Petcu a spus că, deşi Transelectrica nu este la Ministerul Energiei, ci la Ministerul Economiei, a înţeles din discuţiile cu conducerea acesteia că poate să acopere acel dividend special iar planul de investiţii nu ar fi pus în pericol "de niciun fel". 

Guvernul a solicitat tuturor companiilor de stat să vireze la buget în avans sumele sub formă de dividende neangajate în proiecte viitoare, a anunţat marţi premierul Mihai Tudose. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO