TOP 10: Cele mai scumpe maşini din lume. Campioana a costat 27 de milioane de lire sterline

Cel mai mare preţ dat vreodată la o licitaţie pe vreo maşină  a fost de 27 de milioane de lire sterline, pe un Bugatti Type 57C Atlantic  din 1936, potrivit Top Gear. Majoritatea sunt Bugatti şi Ferrari. S-a strecurat un singur Rolls Royce, din 1904. Şi două Mercedes, dintre care unul pe locul 10, este un 540K Roadster din 1937, care a costat 3,9 milioane lire (1 liră sterlină = 1,2225 euro).
Economica.net - sâm, 21 apr. 2012, 10:04
TOP 10: Cele mai scumpe maşini din lume. Campioana a costat 27 de milioane de lire sterline

Cea mai scumpă maşină din lume din toate vremurile, este un este un „Art Deco coupé şi  este una din cele doar trei de acest fel construite vreodată. Este fabricată din platină. Pe lună“, a ţinut să precizeze editorul Top Gear BBC. Cumpărătorul rămâne anonim.

Cu un preţ plătit de 12 milioane de lire, un  Ferrari 250 GTO din 1963 deja cade sub jumătatea costului campioanei. S-au construit doar 36 de astfel de maşini. A fost cumparată de Chris Evans, celebru disc jockey şi colecţionar de Ferrari şi colector. Este considerată un „Da Vinci al automobilismului. „Noi credem că asta înseamnă că poate da indicii ascunse cu privire la originile creştinismului“, glumeşte Top Gear.

Pe locul 3, cu 9,2 milioane de lire, se află un Bugatti Royale Kellner Coupe din 1931, cu  o lungime de peste 4,5 metri şi cu un motor „de avion“ de 12,7 litri. A fost lansată la un preţ „monstruos“, mai ales pnetru vremea Marii Crize, şi a rămas nevândută până la sfârşitului celui de-al doilea război mondial.

La 9 milioane de lire sterline s-a oprit licitaţia pentru un Ferrari 250 Testa Rossa din 1957. Are o caroserie de Scaglietti şi un motor V12, cunoscut „drept cel mai bun motor de Ferrari din toate timpurile. Pentru cele 250 de exemplare construite, colec’ionarii au avut spasme de plăcere nepotrivite“, spune Top Gear. A fost locul 4.

Pe locurile următoare se clasează următoarele automobile celebre (şi comentarii hâtre de la Top Gear):

5. Bugatti Royale Berline din 1931, de 7,9 milioane lire sterline;

6. Ferrari 250 GT SWB din 1961 (5,9 milioane lire sterline);

7. Ferrari 330 TRI/LM din 1962, cea mai rapidă din seria Testa Rosa (4,8);

8. Mercedes-Benz 38/250 SSK din 1929, culmea eficienţei mecanice germane (4,7);

9. Rolls-Royce 10hp, din 1904 este prima colaborare dintre Dl. Rolls şi Dl. Royce, spune Top Gear. Ultimul exemplar supravieţuitor a fost vândut vândut la Londra în 2007 cu exact 4 milioane de lire sterline.

10. În fine, Mercedes 540K Roadster din 1937 şi de pe ultimul loc al topului, a fost vândut  de patronul Formulei 1 în 2007 şi „ este un simbol al opulenţei germane“. Top Gear dixit.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Statele Unite susțin că dețin probe potrivit cărora Rusia are planuri de atac asupra Ucrainei
Statele Unite susțin că dețin probe potrivit cărora Rusia are planuri de atac asupra Ucrainei
SUA au evocat miercuri "probe" care ar arăta că Rusia ia în calcul "importante acţiuni agresive împotriva Ucrainei" ...
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins miercuri acuzaţiile că Alianţa Nord-Atlantică provoacă Moscova ...
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot face investiții minime de 100 de euro
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot ...
O echipă de antreprenori români, formată din Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, a lansat pe 1 decembrie ...