1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

IT&C

Top 10 cele mai inteligente oraşe din lume

Seul, Singapore şi Stockholm, Londra, New York, Paris, Los Angeles, Tokyo, Shanghai si Beijing reprezintă cele mai optimizate oraşe din lume din punct de vedere IT&C, se arată într-un raport al Ericsson.

15 dec, 2011 | Laurentiu Matache | RTV.net

Oraşele Seul, Singapore şi Stockholm, clasate pe primele trei poziţii în acest raport, au demonstrat că respectă o serie de indicatori de dezvoltare socială, economică şi de mediu datorită investiţiilor constante direcţionate către IT&C.

Singapore, spre exemplu, este unul dintre cele mai agresive centre de inovaţie în zona soluţiilor de e-health, precum şi unul dintre cei mai importanţi promotori ai soluţiilor de administrare şi decongestionare a traficului. Seul, pe de altă parte, se remarcă prin modul în care utilizează soluţii IT&C pentru a reduce impactul vieţii urbane asupra mediului înconjurător.

Studiul arată şi că mai multe oraşe cum ar fi Sao Paulo sau New Delhi, au un potenţial extraordinar de a ajunge din urmă oraşe din ţări mai dezvoltate, profitând, pentru aceasta, de dezvoltarea unor parteneriate IT&C prin implicarea unor jucători din diferite zone de activitate.

Sao Paulo, în special, a primit diferite premii naţionale sau internaţionale pentru programele sale de e-incluziune. Aceste iniţiative scot în evidenţă conştientizarea, la nivel local, a nevoii de a îmbunătăţi abilitatea oamenilor de a utiliza soluţiile IT&C  şi a rolului important pe care îl au aceste cunoştinţe în dezvoltarea viitoare a societăţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO