Top 10 regi ai asfaltului la care statul e dator

Datoriile Companiei de Autostrăzi au scăzut de aproape 40 de ori din 2010. Din cele 12 milioane de euro pe care statul le datorează acum constructorilor de drumuri, 60% trebuie să primească cel mai mare rege al asfaltului, băcăuanul Dorinel Umbrărescu.
Florin Cojocaru - joi, 12 apr. 2012, 21:10
Top 10 regi ai asfaltului la care statul e dator

Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi are datorii de 53 de milioane de lei(cca. 12 milioane de euro) la furnizori pentru lucrări efectuate anul trecut, potrivit datelor furnizate ECONOMICA.NET. Cea mai mare parte a arieratelor sunt către firmele care au executat lucrări de construcţie şi întreţinere pe drumurile naţionale.

De departe, cel mai mare creditor al CNADNR este omul de afaceri Dorinel Umbrărescu care are de recuperat 30,7 milioane de lei(7 milioane de euro) prin intermediul celor două firme pe care le deţine, UMB Spedition şi Tehnostrade.

Pe locul doi în topul creditorilor se găseşte firma Argecom a milionarul argeşean Gheorghe Axinte care are de încasat 3,4 milioane de lei de la Compania de Autostrăzi. Ceva mai puţin, 3,2 milioane de lei, are de recuperat, prin intermediul Vectra Service, braşoveanul Marcel Butuza.

Bucureştenii Sorin Vulpescu şi Dan Besciu trebuie să primească 2,5 milioane de lei pentru lucrările de pe drumurile naţionale efectuate anul trecut de compania lor Euroconstruct Trading 98.

Compania sătmăreană Pas Trans,deţinută de soţii Adela şi Nicolae Girurgiu, are de primit 1,4 milioane de lei iar Tel Drum a baronului PSD Liviu Dragnea are de recuperat 0,97 milioane de lei.
Nelu Iordache şi a sa Romstrade are de încasat 0.96 milioane de lei.

Prima companie străină din top 10 creditori ai CNADNR este Joint Venture Pizzarotti Tirrena Scavi. Italienii trebuie să primească 0,96 milioane de lei.
Topul este încheiat de Straco Grup a fraţilor Horpos şi Aracada Company a gălăţenilor Spiru Mantu şi  Mihai Humă care au de recuperat 0,92 respectiv 0,86 milioane de lei.

CNADNR are în total 74 de creditori printre care şi companii de utilităţi, de pază sau diverşi furnizori de birotică. Datoriile Companiei sunt, totuşi, foarte mici în comparaţie cu alţi ani când debitele erau de sute de milioane de euro. Americanii de la Bechtel care au fost în ultimii ani cei mai mare creditor al CNADNR au fost plătiţi până la ultimul leu dispărând din lista debitorilor. Doar anul trecut Compania a plătit către Bechtel 84 de milioane de euro, contravaloarea lucărilor efectuate şi neplătite la Autostrada Transilvania.

La sfîrşitul lui 2010, CNADNR avea de plătit 410 milioane de euro firmelor private, de aproape 40 de ori mai mult decât în prezent. În cursul anului trecut au fost plătite circa 400 de milioane de euro din plăţile restante.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...