Top 10 regi ai asfaltului la care statul e dator

Datoriile Companiei de Autostrăzi au scăzut de aproape 40 de ori din 2010. Din cele 12 milioane de euro pe care statul le datorează acum constructorilor de drumuri, 60% trebuie să primească cel mai mare rege al asfaltului, băcăuanul Dorinel Umbrărescu.
Florin Cojocaru - joi, 12 apr. 2012, 21:10
Top 10 regi ai asfaltului la care statul e dator

Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi are datorii de 53 de milioane de lei(cca. 12 milioane de euro) la furnizori pentru lucrări efectuate anul trecut, potrivit datelor furnizate ECONOMICA.NET. Cea mai mare parte a arieratelor sunt către firmele care au executat lucrări de construcţie şi întreţinere pe drumurile naţionale.

De departe, cel mai mare creditor al CNADNR este omul de afaceri Dorinel Umbrărescu care are de recuperat 30,7 milioane de lei(7 milioane de euro) prin intermediul celor două firme pe care le deţine, UMB Spedition şi Tehnostrade.

Pe locul doi în topul creditorilor se găseşte firma Argecom a milionarul argeşean Gheorghe Axinte care are de încasat 3,4 milioane de lei de la Compania de Autostrăzi. Ceva mai puţin, 3,2 milioane de lei, are de recuperat, prin intermediul Vectra Service, braşoveanul Marcel Butuza.

Bucureştenii Sorin Vulpescu şi Dan Besciu trebuie să primească 2,5 milioane de lei pentru lucrările de pe drumurile naţionale efectuate anul trecut de compania lor Euroconstruct Trading 98.

Compania sătmăreană Pas Trans,deţinută de soţii Adela şi Nicolae Girurgiu, are de primit 1,4 milioane de lei iar Tel Drum a baronului PSD Liviu Dragnea are de recuperat 0,97 milioane de lei.
Nelu Iordache şi a sa Romstrade are de încasat 0.96 milioane de lei.

Prima companie străină din top 10 creditori ai CNADNR este Joint Venture Pizzarotti Tirrena Scavi. Italienii trebuie să primească 0,96 milioane de lei.
Topul este încheiat de Straco Grup a fraţilor Horpos şi Aracada Company a gălăţenilor Spiru Mantu şi  Mihai Humă care au de recuperat 0,92 respectiv 0,86 milioane de lei.

CNADNR are în total 74 de creditori printre care şi companii de utilităţi, de pază sau diverşi furnizori de birotică. Datoriile Companiei sunt, totuşi, foarte mici în comparaţie cu alţi ani când debitele erau de sute de milioane de euro. Americanii de la Bechtel care au fost în ultimii ani cei mai mare creditor al CNADNR au fost plătiţi până la ultimul leu dispărând din lista debitorilor. Doar anul trecut Compania a plătit către Bechtel 84 de milioane de euro, contravaloarea lucărilor efectuate şi neplătite la Autostrada Transilvania.

La sfîrşitul lui 2010, CNADNR avea de plătit 410 milioane de euro firmelor private, de aproape 40 de ori mai mult decât în prezent. În cursul anului trecut au fost plătite circa 400 de milioane de euro din plăţile restante.

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...