1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Top 5 al datornicilor privaţi la stat, la 31 decembrie. Rompetrol, Micula şi "fantomele" fac prăpăd în buget

Creanţa Libia este în continuare în topul datornicilor privaţi la bugetul de stat, publicat astăzi de ANAF, cu datoriile înregistrate la data de 31 decembrie 2015. Top cinci este completat de frimele fraţilor Micula şi de două vehicule de acumulat datorii.

01 feb, 2016 | ECONOMICA.net

1. OILFIELD EXPLORATION BUSINESS SOLUTIONS S.A 922.915.098 lei

Potrivit ultimelor date de pe site-ul ANAF, datoria firmei Oilfield Exploration Business Solutions SRL la buget este de 923 de milioane de lei. Firma este cel mai mare datornic la buget, iar această datorie reprezintă, la bază, creanţa Libia, unul dintre cele mai vechi dosare din justiţia românească.

În anii 80, Rompetrol, firma de stat la acea vreme prin care statul român derula operaţiuni în străinătate, încheia un acord petrolier pentru dezvoltarea şi exploatare a unui zăcământ de petrol din Libia. Murzuk. În 1992, România a vândut concesiunea companiei spaniole Repsol, iar banii urmau să fie recuperaţi de Rompetrol SA, firmă care a fost ulterior cumpărată de Dinu Patriciu. Omul de afaceri nu a plătit statului decât o tranşă din sumă, iar ulterior, statul român a dat în judecată Rompetrol, pentru a recupera restul. Suma se ridică la 58,5 milioane de dolari americani.

Mai multe detalii, aici.


2. OANA MANAGEMENT SRL 457.044.284 lei

Societatea are sediul social pe platforma Euroavipo, fostul Vinalcool Buzău, din comuna Poşta Câlnău, la 125 de km de centrul Bucureştiului. Firma ar fi un vehicul de curăţare a datoriilor către stat. De numele acestei firme au fost legate Murfatlar, Biborțeni, Principal Company, Vitivinicola Basarabi, Hansa Distribution, Euroavipo, United Euro Distribution sau Signus Romania Distribution. Mai multe detalii, aici.


3. EUROPEAN FOOD SA 400.219.815 lei
4. SCANDIC DISTILLERIES SA 400.103.442 lei

Firmele fraţilor Micula sunt printre cei mai mari datornici la bugetul de stat. La rândul lor, patronii s-au îndreptat împotriva statului român la curtea de comerţ de la Washington şi au câştigat un proces în urma căruia statul trebuia să le plătească lor 372 de milioane de lei. Mai multe detalii, aici.

5. GOLD & PLATIN MOLDOVA SRL 90.192.168 lei

Este o firmă din Suceava care se ocupă cu comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, potrivit obiectului principal de activitate. Firma comercializa mărcile Opel şi Chevrolet şi se află în faliment. Ea aparţine omului de afaceri turc Yavuz Hatinoglu. Mai multe detalii, aici.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO