TOP 5 cele mai tari gadgeturi prezentate la Mobile World 2013

Anul acesta producătorii de smartphone-uri au mizat pe telefoane cu ecrane mari şi procesoare puternice pentru a convinge utilizatorii să adopte noua generaţie de device-uri.
Economica.net - lun, 04 mart. 2013, 22:24
TOP 5 cele mai tari gadgeturi prezentate la Mobile World 2013

1. Asus, producătorul taiwanez de dispozitive telecom şi IT a prezentat noul Padfone Infinity, un telefon inteligent cu design metalic, dotat cu tehnologie LTE, ecran cu diagonală de 5” și rezoluție Full HD, care se transformă într-o tabletă de 10.1” prin atașarea unui docking station.

PadFone Infinity rulează sistemul de operare Android 4.2,  dotat cu un processor Qualcomm Snapdragon™ 600 cu patru nuclee. Sistemul poate atinge o autonomie de până la 19 ore de convorbire în rețea 3G.

Ecranul său de 5” oferă o rezoluție 1920×1080 pixeli Full HD, cu o densitate de 441 de pixeli-per-inci pentru texte clare precum o pagină tipărită.

Telefonul dispune de o capacitate de stocare de 64GB, iar la capitolul conectivitate, PadFone™ Infinity încorporează conexiunile de 100Mbit/s LTE și 42Mbit/s DC-HSPA+, asigurând navigarea web și download-ul la viteze mari.

2. LG a vrut anul ăsta să recupereze din terenul pierdut în faţa celorlalţi producători de smartphone-uri şi a adus la Barcelona noul Optimus G Pro. 

Dispozitivul are un ecran full HD de 5.5 inci, un procesor quad-core de 1.7 Ghz, o memorie RAM de 2GB şi una internă de 32 de GB.  Dispune de o cameră de 13 megapixeli, iar capacitatea bateriei este de 3.140 de mAh.

3. HTC s-a prezentat cu noul One, un smartphone din aluminiu care nu aduce deloc cu telefoanele chinezeşti de calitate slabă ci cu un smartphone de top.

Terminalul vine cu un ecran de 4.7 inci full HD,  un procesor quad-core de 1.7 Ghz, o memorie RAM de 2 GB şi una internă de până la 64 de GB. Deşi camera principală are doar 4 megapixeli, permite fotografierea la o calitate remarcabilă chiar şi în condiţii de lumină scăzută.

4. Samsung, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive mobile și IT&C a lansat în cadrul Mobile World Congress, un nou device al seriei Note, probabil cel mai mare telefon din lume.

Cu o diagonala de 8 inci, Galaxy Note este o combinație între smartphone-ul Note 2 și tableta Note 10.1. 

Dispozitivul functionează cu un procesor quad core de 1.6 Ghz, o memorie RAM de 2GB și o cameră de 5 megapixeli, o baterie de 4.600 mAh și o memorie internă de până la 32 de GB.

Modelul se va lansa atât în versiunea LTE cât și WiFi și va rula cu noul sistemul de operare Android 4.1.

Desi este prezentata mai mult ca o tableta, noul Note 8.0 functioneaza ca un veritabil smartphone pe care il poti pune la ureche. Imposibil ar spune unii, dar eu l-am testat prin initierea de apeluri, iar noul device nu se comporta deloc rau  si nu pare inconfortabil.. 

5. NEC, unul dintre producătorii japonezi de dispozitive electronice, a prezentat anul acesta la Mobile World Congress 2013 de la Barcelona un telefon cu două display-uri.

Poartă numele de Medias W N-05E şi  vine echipat cu un procesor de 1.5 GHz dual-core CPU, o cameră de 8 MP, 1 GB de RAM, şi spatiu de stocare de 16 GB prin intermediul cardului micro SD. Sistemul de operare disponibil este Android 4.1.

Deşi caracteristicile nu impresionează, cele două ecrane sunt cu siguranţă piesa de rezistenţă. Acestea măsoară 4,3 inch şi au o rezoluţie de 540×960 pixeli. În funcţie de preferinţele fiecărui client, telefonul poate afişa imaginile pe un singur ecran, dar şi pe ambele. În cazul în care doriţi să trimiteţi un email sau un SMS, pe unul dintre ecrane apare doar tastatura ceea ce îl face ușor de utilizat. Când cele două ecrane sunt unite, telefonul se transformă într-o veritabilă tabletă.

Bateria smartphone-ului este de 2100mAh, iar gadget-ul va fi disponibil în Japonia, începând cu luna aprilie.

Te-ar mai putea interesa și
Ţintele de decarbonizare vor influenţa din ce în ce mai mult oportunităţile de finanţare – secretar de stat
Ţintele de decarbonizare vor influenţa din ce în ce mai mult oportunităţile de finanţare – secretar de stat
Oportunităţile de finanţare, cel puţin finanţare publică, vor fi din ce în ce mai mult legate de ţintele de decarbonizare, nu doar de "net zero", ci şi de zero poluare şi stoparea......
Drum Expres Turda – Tureni: Asocierea condusă de Dimex 2000 a realizat un sfert din lucrări
Drum Expres Turda – Tureni: Asocierea condusă de Dimex 2000 a realizat un sfert din lucrări
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a prezentat miercuri imagini de pe șantierul Drumului Expres – ...
Romgaz a încheiat un contract de vânzare gaze cu Engie România în valoare de aproape un milion de lei
Romgaz a încheiat un contract de vânzare gaze cu Engie România în valoare de aproape un milion de lei
Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat marţi, 24 aprilie 2024, un contract de vânzare gaze cu Engie ...
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din ...