Topul celor mai doriți angajatori în 2020: Google, Porsche, Amazon, Regina Maria – sondaj eJobs și Universum Global

Google, Porsche, Amazon, Regina Maria, Enel sunt - în această succesiune - companiile la care și-ar dori să lucreze angajații care au răspuns la un sondajul ”Most Attractive Employers in Romania”, realizat de Universum Global și eJobs. 
Economica.net - mie, 04 mart. 2020, 09:22
Topul celor mai doriți angajatori în 2020: Google, Porsche, Amazon, Regina Maria - sondaj eJobs și Universum Global

Google, Porsche, Amazon, Regina Maria, Enel și Mercedes Benz, Banca Transilavia, Amazon, Medicover, Procter & Gamble, Samsung, Oracle, BMW Group, Synevo și Zentiva sunt – în această succesiune – companiile la care își doresc să lucreze angajații care au răspuns la studiul realizat de Universum Global și eJobs.

Studenții care au răspuns sondajului antemenționat spun că și-ar dori să lucreze la Google, L’Oreal, Regina Maria, Orange, Banca Transilvania, Samsung, Microsoft, Bayer sau Rompetrol.

Studiul ”Most Attractive Employers in Romania”, realizat de Universum Global și eJobs, a fost adresat atât studenților, cât și profesioniștilor cu experiență pe piața muncii din următoarele domenii de activitate: Business și Economie, IT, Inginerie, Științe Umaniste, Sănătate și servicii medicale, Științe Naturale și Drept.

Atât angajații, cât și studenții care au răspuns la studiul antemenționat își doresc să lucreze într-o companie care să le ofere echilibru între viața personală și cea profesională, să aibă un job stabil și care să îi ajute să crească din punct de vedere profesional.

Pentru studenți cele mai importante criterii pe care le iau în calcul atunci când își aleg viitorul angajator sunt trainingurile și oportunitățile de dezvoltare profesională pe care le oferă, pachetul salarial, șansa de a promova rapid sau de a face o schimbare în societate. Mai caută companii care oferă program de lucru flexibil, care au o reputație bună în piață sau care sunt stabile.

”Foarte interesante sunt opțiunile studenților și când vine vorba despre tipul de companie pentru care ar vrea să lucreze. Un sfert dintre respondenți preferă companiile care au între 50 și 199 de angajați, iar 22% ar vrea să lucreze în companii chiar mai mici de atât, de maximum 50 de angajați. Doar 12% ar lucra într-o companie cu 200-499 de angajați și 10% în companii care au între 500 și 999 de angajați”, spune Bogdan Badea,CEO eJobs România.

Pentru angajații care au făcut parte din eșantionul studiului antemenționat, salariul e cel mai important criteriu funcție de care își aleg angajatorul. Aceștia mai vor să poată participa la traininguri și cursuri de dezvoltare personală, să aibă un loc de muncă sigur și în care să poată promova rapid.

Studiul a fost realizat în perioada august – noiembrie 2019, pe un eșantion de 15.000 de studenți și angajați din România.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparține companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția.

Universum Global are peste 20 de ani de experiență în domeniul employer branding-ului și a colaborat cu peste 1.700 de companii renumite la nivel de mondial, ajutându-le să își transforme brandurile de angajator.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cîţu: Agro Invest va avea un plafon de 1 miliard de lei, care va fi mărit dacă va avea succes. În PNRR vor intra doar proiectele întinse până în 2026
Cîţu: Agro Invest va avea un plafon de 1 miliard de lei, care va fi mărit dacă va avea succes. În PNRR vor intra doar ...
Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că programul Agro Invest, de sprijin al fermierilor, va începe cu un plafon de 1 miliard de lei, care va fi crescut dacă programul va avea succes. „Sunt...
ANM: Lapoviță și ninsoare în București până la ora 16.00
ANM: Lapoviță și ninsoare în București până la ora 16.00
Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat sâmbătă prognoza meteo pentru Bucureşti, arătând că, temporar, ...
Guvernul conservator britanic vrea să taie mare parte din ajutoarele pentru statele afectate de conflicte armate
Guvernul conservator britanic vrea să taie mare parte din ajutoarele pentru statele afectate de conflicte armate
Regatul Unit intenţionează să taie cu până la două treimi din ajutoarele către unele dintre ţările cel mai grav ...
CFR Călători pune în circulație un nou tren pe traseul Constanța – București
CFR Călători pune în circulație un nou tren pe traseul Constanța – București
Societatea CFR Călători a anunțat sâmbătă că începând cu 8 martie va pune în circulație un nou tren, InterRegio ...