Top autostrăzi iulie: progrese mari pe Autostrada Comarnic – Brașov și Autostrada Ford, dar și la Podul de la Brăila

Constructorul lotului Râșnov – Cristian din Autostrada Comarnic - Brașov s-a situat luna trecută pe primul loc în topul firmelor de profil după ce pe șantierul său s-a lucrat inclusiv noaptea. Progrese mari au mai raportat Umbărescu pe un lot din Autostrada Ford și italienii de la Astaldi, care au accelerat lucrările la Podul de la Brăila.
Anemona Andone - lun, 10 aug. 2020, 18:37
Top autostrăzi iulie: progrese mari pe Autostrada Comarnic – Brașov și Autostrada Ford, dar și la Podul de la Brăila

Constructorul român Alpenside a raportat luna trecută cel mai mare progres de pe șantierele marilor proiecte de infrastructură rutieră. Astfel, după un avans de circa 8 puncte procentuale, stadiul lucrărilor pe lotul Râșnov – Cristian al Autostrăzii Comarnic – Brașov a ajuns la 42,61%, conform datelor de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„A început montarea grinzilor la pasajul peste DN73A și calea ferată pe Lotul Râșnov – Cristian, parte a autostrăzii București – Brașov. În total se vor monta 92 de grinzi cu lungimi cuprinse între 22 și 36 de metri iar operațiunea va dura câteva săptămâni. Constructorul a înregistrat avansuri semnificative și pe restul șantierului atât la așternerea straturilor de asfalt cât și la amenajarea rampelor de acces către pasaje. Dacă lucrările continuă în acest ritm există șanse reale ca până la sfârșitul anului să putem circula pe acest lot de autostradă”, se menționează într-o prezentare video a DRDP Brașov.

În clasament urmează Umbrărescu, care a înregistrat un avans de aproape 7 puncte procentuale pe lotul 1 din tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești (Autostrada Ford). Acest lot este finalizat în proporție de aproape 25%.

Podiumul este completat de italienii de la Astaldi, cu un progres de 4,6 puncte procentuale la mega-podul de la Brăila. Lucările la Golden Gate-ul românesc sunt finalizate în proporție de 22%, conform raportărilor pe luna iulie.

Pe poziția a patra urmează austriecii de la Porr, care au raportat un avans de 2,63 puncte procentuale pe lotul 1 Sibiu – Boița din Autostrada Sibiu – Pitești.

Mai departe, italienii de la Tirrena Scavi au avut un progres de 1,5 puncte procentuale pe primul tronson al Drumul Expres Craiova – Pitești.

În clasament revine Umbrărescu pe poziția a șasea, cu un avans de 1 punct procentual pe Centura Bacău, ce include primii kilometri de autostradă din Moldova.

Pe restul șantierelor, progresele au fost mai mici de un punct procentual, ceea ce pune sub semnul întrebării respectarea termenelor pentru marile inaugurări estimate pentru anul acesta.

Totodată, luna trecută a fost efectuată recepția lotului Biharia – Borș de la granița cu Ungaria. Rămâne de văzut când vor fi finalizate detaliile privind punctul de trecere a frontierei, pentru ca acest mini-tronson să fie deschis circulației.

Te-ar mai putea interesa și
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru a se concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică, a......
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...