Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu – Pitești, Ploiești – Brașov și Poarta Sălajului – Biharia

Autostrada Sibiu - Pitești (Transcarpați), cu loturile 2 și 3, a obținut punctaj maxim la prioritizarea proiectelor din Planul Investițional 2020 - 2030 publicat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. În topul autostrăzilor cu prioritate la construit în această decadă urmează Autostrada Zăpezii, cu tronsonele Ploiești - Comarnic și Comarnic - Brașov, și tronsoanele din Autostrada Transilvania cuprinse între Poarta Sălajului și Biharia. Aceste proiecte se adaugă celor din scenariul de referință, precum A7 Ploiești - Pașcani, a căror implementare este bătută în cuie și urmează să fie finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Anemona Andone - mar, 07 dec. 2021, 22:09
Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu - Pitești, Ploiești - Brașov și Poarta Sălajului - Biharia

Loturile 2 și 3 din Autostrada Sibiu – Pitești au obținut 100 de puncte din 100 în cadrul prioritizării proiectelor rutiere ce urmează a fi implementate până în 2030. Cu o lungime cumulată de aproape 69 de kilometri, cele două loturi vor completa Autostrada Transcarpați, acestea obținând cel mai mare punctaj la eficiența economică din rândul proiectelor prioritizate, respectiv 35 de puncte. De asemenea, au primit 20 de puncte la capitorul de reducere a emisiilor de carbon și alte 25 de puncte pentru conectivitatea strategică, acestea aparținând rețelei primare. Alte 15 puncte au fost acordate pentru utilizarea duală, adică prioritatea pentru NATO – MAPN. În final, 5 puncte au fost acordate pentru maturitatea proiectului, de altfel cele două loturi fiind în procedură de licitație pentru proiectare și execuție.

prioritizare autostrazi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În topul priorităților urmează Autostrada Zăpezii. Tronsonul Ploiești – Comarnic a obținut un punctaj de 84,01 puncte, iar Comarnic – Brașov – 82,52 puncte. Față de loturile din Transcarpați, aceste tronsoane din A3 au obținut punctaj mai mic la reducerea emisiilor de carbon și la eficiența economică.

Podiumul autostrăzilor prioritare este completat de tronsonul Poarta Sălajului – Biharia din Autostrada Transilvania, cu 80,46 de puncte.

Mai departe, în top apare Drumul Expres București – Giurgiu, cu 79,72 de puncte. În acest caz încă nu a fost demarată pregătirea proiectului.

Clasamentul continuă cu Autostrada Sibiu – Brașov, care a strâns 77,05 puncte. Aceasta e urmată îndeaproape de Drumul Crișurilor Arad – Oradea, cu 76,43 puncte.

Pe următoarea poziție se situează Muntenia Expres, formată din drumurile expres care leagă Buzău și Focșani (A7) de Brăila, cu un scor de 71,89 puncte.

La egalitate cu 71,08 puncte se situează tronsoanele din Danubius Expres, București – Alexandria și Alexandria – Craiova.

În clasament urmează Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord) și drumurile radiale, cu o lungime cumulată de 146 de kilometri și 70,18 puncte.

Restul proiectelor au obținut sub 70 de puncte și pot fi observate în tabelul de mai jos, alături de proiectele din scenariul de referință.

tabel proiecte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

România va trebui să aloce anual, în următorii 10 ani, aproximativ 2% din PIB reprezentând contribuţia financiară aferentă proiectelor cu finanţare europeană, la care se adaugă necesarul pentru finalizarea întregii infrastructuri prezentate în Planul Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport aferent perioadei 2020 – 2030.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a publicat, vineri, în dezbatere publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Planului Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030, data limită pentru primirea de propuneri şi observaţii fiind 14 decembrie 2021.

Per total, nevoia de finanţare pentru toate sectoarele de transport din România pe următoarea decadă este de 72,77 miliarde de euro. Din această sumă, 34,19 miliarde de euro sunt dedicate infrastructurii rutiere, 20,63 miliarde de euro infrastructurii feroviare, 10,7 miliarde de euro dedicate infrastructurii de metrou, 4,46 miliarde de euro dedicate infrastructurii navale şi 2,79 miliarde de euro dedicate infrastructurii aeroportuare.

Te-ar mai putea interesa și
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image și MidEuropa, fondul de investiții ce......
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...