Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu – Pitești, Ploiești – Brașov și Poarta Sălajului – Biharia

Autostrada Sibiu - Pitești (Transcarpați), cu loturile 2 și 3, a obținut punctaj maxim la prioritizarea proiectelor din Planul Investițional 2020 - 2030 publicat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. În topul autostrăzilor cu prioritate la construit în această decadă urmează Autostrada Zăpezii, cu tronsonele Ploiești - Comarnic și Comarnic - Brașov, și tronsoanele din Autostrada Transilvania cuprinse între Poarta Sălajului și Biharia. Aceste proiecte se adaugă celor din scenariul de referință, precum A7 Ploiești - Pașcani, a căror implementare este bătută în cuie și urmează să fie finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Anemona Andone - mar, 07 dec. 2021, 22:09
Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu - Pitești, Ploiești - Brașov și Poarta Sălajului - Biharia

Loturile 2 și 3 din Autostrada Sibiu – Pitești au obținut 100 de puncte din 100 în cadrul prioritizării proiectelor rutiere ce urmează a fi implementate până în 2030. Cu o lungime cumulată de aproape 69 de kilometri, cele două loturi vor completa Autostrada Transcarpați, acestea obținând cel mai mare punctaj la eficiența economică din rândul proiectelor prioritizate, respectiv 35 de puncte. De asemenea, au primit 20 de puncte la capitorul de reducere a emisiilor de carbon și alte 25 de puncte pentru conectivitatea strategică, acestea aparținând rețelei primare. Alte 15 puncte au fost acordate pentru utilizarea duală, adică prioritatea pentru NATO – MAPN. În final, 5 puncte au fost acordate pentru maturitatea proiectului, de altfel cele două loturi fiind în procedură de licitație pentru proiectare și execuție.

prioritizare autostrazi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În topul priorităților urmează Autostrada Zăpezii. Tronsonul Ploiești – Comarnic a obținut un punctaj de 84,01 puncte, iar Comarnic – Brașov – 82,52 puncte. Față de loturile din Transcarpați, aceste tronsoane din A3 au obținut punctaj mai mic la reducerea emisiilor de carbon și la eficiența economică.

Podiumul autostrăzilor prioritare este completat de tronsonul Poarta Sălajului – Biharia din Autostrada Transilvania, cu 80,46 de puncte.

Mai departe, în top apare Drumul Expres București – Giurgiu, cu 79,72 de puncte. În acest caz încă nu a fost demarată pregătirea proiectului.

Clasamentul continuă cu Autostrada Sibiu – Brașov, care a strâns 77,05 puncte. Aceasta e urmată îndeaproape de Drumul Crișurilor Arad – Oradea, cu 76,43 puncte.

Pe următoarea poziție se situează Muntenia Expres, formată din drumurile expres care leagă Buzău și Focșani (A7) de Brăila, cu un scor de 71,89 puncte.

La egalitate cu 71,08 puncte se situează tronsoanele din Danubius Expres, București – Alexandria și Alexandria – Craiova.

În clasament urmează Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord) și drumurile radiale, cu o lungime cumulată de 146 de kilometri și 70,18 puncte.

Restul proiectelor au obținut sub 70 de puncte și pot fi observate în tabelul de mai jos, alături de proiectele din scenariul de referință.

tabel proiecte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

România va trebui să aloce anual, în următorii 10 ani, aproximativ 2% din PIB reprezentând contribuţia financiară aferentă proiectelor cu finanţare europeană, la care se adaugă necesarul pentru finalizarea întregii infrastructuri prezentate în Planul Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport aferent perioadei 2020 – 2030.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a publicat, vineri, în dezbatere publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Planului Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030, data limită pentru primirea de propuneri şi observaţii fiind 14 decembrie 2021.

Per total, nevoia de finanţare pentru toate sectoarele de transport din România pe următoarea decadă este de 72,77 miliarde de euro. Din această sumă, 34,19 miliarde de euro sunt dedicate infrastructurii rutiere, 20,63 miliarde de euro infrastructurii feroviare, 10,7 miliarde de euro dedicate infrastructurii de metrou, 4,46 miliarde de euro dedicate infrastructurii navale şi 2,79 miliarde de euro dedicate infrastructurii aeroportuare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Apple, amendată în Olanda. Compania nu a respectat o decizie a instanței de judecată
Apple, amendată în Olanda. Compania nu a respectat o decizie a instanței de judecată
Autoritatea pentru concurenţă din Ţările de Jos a stabilit că Apple nu a luat măsuri conforme cu o decizie recentă ...
Economia Germaniei s-a contractat, probabil, în ultimul trimestru din 2021
Economia Germaniei s-a contractat, probabil, în ultimul trimestru din 2021
Economia germană s-a contractat probabil în trimestrul patru din 2021, deoarece industria a fost afectată de perturbările ...
Afacerile gigantului polonez PKN Orlen, care se extinde agresiv în Europa, cu kazahii de la KazMunayGas, patronii Rompetrol: ce au făcut și ce n-au făcut. Și de ce au cumpărat kazahii grupul Rompetrol
Afacerile gigantului polonez PKN Orlen, care se extinde agresiv în Europa, cu kazahii de la KazMunayGas, patronii Rompetrol: ...
Compania petrolieră poloneză PKN Orlen își tot extinde rețeaua în Europa centrală și s-a tot vorbit despre intrarea ...