Top autostrăzi: Strabag, Umbrărescu și Astaldi au avut cele mai mari progrese în iulie VIDEO

Topul constructorilor de autostrăzi este dominat și în luna iulie de austriecii de la Strabag, care au consemnat cel mai mare progres de pe șantierele din România. Pe următoarele locuri s-au clasat grupul UMB și italienii de la Astaldi.
Anemona Andone - mar, 10 aug. 2021, 21:56
Top autostrăzi: Strabag, Umbrărescu și Astaldi au avut cele mai mari progrese în iulie VIDEO

Strabag a raportat pe luna iulie un avans semnificativ, de peste 12 puncte procentuale, pe lotul Tg Mureș – Ungheni din Autostrada Transilvania (A3). Constructorul austriac a realizat astfel 68% din lucrări pe tronsonul programat pentru inauguare chiar anul acesta, înainte de termenul contractual.

 

În clasament urmează grupul UMB cu un progres de aproape 8 puncte procentuale pe lotul 1 al tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești (DX12), după două luni de la ultima raportare. Și pe lotul 2 al tronsonului 2 UMB a avut un avans de peste 6 puncte procentuale. Prin urmare, pe întreg tronsonul 2, firmele lui Dorinel Umbrărescu au depășit luna trecută 85% grad de execuție.

Pe locul trei se află asocierea italo-niponă Astaldi – IHI Infrastructure Systems, cu un progres de peste 7 puncte procentuale la mega-podul de la Brăila, tot după două luni de la ultima raportare. Astfel, lucrările la Golden Gate-ul peste Dunăre sunt realizate în proporție de peste 46%.

Urmează în top constructorul din Turcia Alsim Alarko, care a progresat cu aproape 6 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud). Același constructor a raportat un avans de peste 3 puncte procentuale și pe lotul 1 din A0 Sud.

Progrese autostrazi iulie 2021

 

 

 

 

 

Mai departe, italienii de la Tirrena Scavi au înregistrat un avans de peste 5 puncte procentuale pe tronsonul 1 al DX12, după două luni de la ultima raportare. Astfel, stadiul lucrărilor pe acest tronson a sărit luna trecută de pragul de 30%.

Austriecii de la Porr au raportat la rândul lor un progres de peste 4 puncte procentuale pe lotul 1 Sibiu – Boița din cel mai important proiect rutier al României. Astfel, prima secțiune din Autostrada Sibiu – Pitești (A1) este realizată în proporție de peste 45%.

Grecii de la Aktor au înregistrat un avans de peste 2 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda (A10). Astfel, stadiul lucrărilor pe acest tronson programat pentru inaugurare în 2021 a ajuns luna trecută la peste 88%.

Și italienii de la Impresa Pizzarotti au avut la rândul lor un progres de 1 punct procentual pe lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda (A10), unde gradul de execuție a ajuns în iulie la circa 97%.

Constructorii ar urma să raporteze primele progrese și pe alte șantiere deschise anul acesta, dar pentru care nu s-a emis încă oficial ordinul de începere a lucrărilor.

FOTO – VIDEO: Autostrada A3 – Ungheni (MS)-Târgu Mureș și drum legătură – iulie 2021 (sursa: Asociația Pro Infrastructură).

Te-ar mai putea interesa și
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase. Totodată, accesarea laptopurilor, a......
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea ...
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...