Top constructori autostrăzi după încasările din primul semestru: UMB, WeBuild și Alarko, campioni la lucrări decontate

Peste 2,7 miliarde de lei (550 de milioane de euro) au încasat constructorii în primul semestru pentru lucrări la marile proiecte de infrastructură rutieră, conform calculelor ECONOMICA.NET. Cei mai mulți bani, peste 1 miliard de lei, au fost achitați UMB. Podiumul este completat de italienii de la WeBuild și turcii de la Alsim Alarko.
Anemona Andone - mar, 04 iul. 2023, 22:05
Top constructori autostrăzi după încasările din primul semestru: UMB, WeBuild și Alarko, campioni la lucrări decontate

Grupul UMB, controlat de familia Umbrărescu, domină clasamentul constructorilor de autostrăzi după sumele încasate în primul semestru, potrivit datelor din Registrul Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată (ROGOP) al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), centralizate de ECONOMICA.NET.

Astfel, firmele din grup Spedition UMB și SA&PE Construct au încasat 1,046 de miliarde de lei pentru lucrări la Autostrada Bucureștiului (A0), Autostrada Transilvania (A3), Autostrada Moldovei (A7), Drumul Expres Craiova – Pitești (DEx12) și Drumul Expres Brăila – Galați (DEx6).

Poziția a doua revine italienilor de la WeBuild, cu încasări de 838 de milioane de lei în primul semestru, în contul lucrărilor la Autostrada Sibiu – Pitești (A1) și mega-podul de la Brăila.

Podiumul este completat de turcii de la Alsim Alarko, cu încasări 352,75 de milioane de lei pentru construcția loturilor 1 și 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud).

Mai departe, urmează turcii de la Nurol, care au încasat 164 de milioane de lei în primele șase luni, pentru execuția lotului Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3).

Topul continuă cu Strabag, care a primit 151 de milioane de lei pentru lucrări la lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3).

Grecii de la Aktor au încasat la rândul lor 123,79 de milioane de lei în primele șase luni, pentru lucrări la lotul 3 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud).

Și asocirea româno – bulgară Coni – Trace a primit 68,57 de milioane de lei în contul lucrărilor la lotul 2 Mizil – Pietroasele din Autostrada Ploiești – Buzău (A7).

În clasament urmează constructorul Porr, care a încasat 68,38 de milioane de lei pentru contractul privind secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești (A1), aflat în perioada de proiectare.

Constructorul italian Impresa Pizzarotti a decontat la rândul său lucrări de aproape 43 de milioane de lei pe lotul 1 Dumbrava – Mizil din Autostrada Ploiești – Buzău (A7).

CITEȘTE ȘI:

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan speră ca Turcia să fie reintegrată în programul SUA F-35
Erdogan speră ca Turcia să fie reintegrată în programul SUA F-35
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat încrederea în reintegrarea progresivă a Turciei în programul american de F-35 şi în faptul că Ankara va primi avioanele de vânătoare......
Aeroportul Bacău, primul din România care cere finanțare pentru un proiect major de energie regenerabilă
Aeroportul Bacău, primul din România care cere finanțare pentru un proiect major de energie regenerabilă
Aeroportul Internaţional "George Enescu" Bacău este primul din România care a depus cerere de finanţare pentru un proiect ...
Se restricționează plata cash în România? Ce spune Radu Burnete, consilierul lui Nicușor Dan
Se restricționează plata cash în România? Ce spune Radu Burnete, consilierul lui Nicușor Dan
Consilierul prezidenţial Radu Burnete a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, ...
Vicepremierul Tanczos Barna spune că vinovaţii pentru deficitul bugetar imens sunt „cei care au plătit salarii în plus, pensii în plus, investiţii în plus”
Vicepremierul Tanczos Barna spune că vinovaţii pentru deficitul bugetar imens sunt „cei care au plătit salarii în plus, ...
Tanczos Barna, unul dintre cei cinci viceprim-miniştri ai guvernului Bolojan, afirmă, întrebat cine e responsabil pentru ...