1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Progrese autostrăzi: Pizzarotti, Umbrărescu şi Astaldi au avansat cel mai mult în aprilie VIDEO

Italienii de la Impresa Pizzarotti au avut cel mai mare progres pe şantierele de autostrăzi din România în aprilie, potrivit raportărilor către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutirere (CNAIR). Podiumul este completat de constructorul român Dorinel Umbrărescu şi de italienii de la Astaldi, care au început lucrările la mega – podul de la Brăila.

12 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

Constructorul italian Pizzarotti (video jos) a raportat un progres de peste patru puncte procentuale în aprilie pe şantierul lotului 1 din Autostrada Sebeş – Turda, unde a ajuns la un grad de execuţie de 67,10%.

Dacă ar menţine acest ritm, italienii ar avea şanse să finalizeze în opt luni lotul lor de autostradă în lungime de 17 kilometri. De altfel, oficialii de la Drumuri au inclus acest proiect pe lista autostrăzilor ce vor fi inaugurate în 2019.

Următorul în clasament este constructorul român Dorinel Umbrărescu, care a ajuns pe lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva la un stadiu fizic de 96,13% în aprilie, după un avans de peste un punct procentual. Şi acest lot de autostradă (video jos) este programat pentru inaugurare în 2019.

În top 3 urmează italienii de la Astaldi, care au demarat lucrările la mega – podul de la Brăila. Deşi nu este o autostradă, Podul suspendat de la Brăila a fost inclus de ECONOMICA.NET în categoria marilor proiecte monitorizate lunar deoarece este vorba despre cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră de la Revoluţie încoace.

Progrese mai mici, de sub un punct procentual, au fost raportate pe celelalte şantiere de autostrăzi.

În următoarele luni, noi proiecte vor fi incluse în lista autostrăzilor monitorizate, după începerea lucrărilor şi raportarea stadiului lor către CNAIR. Printre acestea se vor număra: lotul Biharia - Borş din Autostrada Transilvania (construit de orădenii de la Trameco), tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova - Piteşti (Umbrărescu) şi lotul 2 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud (turcii de la Alsim Alarko).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO