1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Top constructori autostrăzi septembrie: Umbrărescu și Strabag accelerează ritmul lucrărilor pe șantierele lor

Umbrărescu și Strabag au apăsat pedala accelerației în septembrie, raportând salturi spectaculoase pe șantierele lor din Drumul Expres Craiova – Pitești și Autostrada Transilvania. Progrese mari au fost și la Autostrada Comarnic – Brașov, dar și la mega-podul de la Brăila.

14 oct, 2020 | | ECONOMICA.net

Dorinel Umbrărescu a raportat în septembrie progrese cât tot anul pe șantierele sale din Drumul Expres Craiova Pitești ("Autostrada Ford"). Astfel, pe lotul 1 al tronsonului 2 lucrările sunt realizate în proporție de peste 51%, după un avans de peste 24 puncte procentuale consemnat luna trecută. Și lotul 2 al tronsonului 2 este finalizat în proporție de 46%, după ce firmele lui Umbrărescu au raportat pe septembrie un progres de aproape 23 puncte procentuale, arată datele actualizate ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În clasament urmează Strabag, care a accelerat ritmul lucrărilor la 16 puncte procentuale, astfel că luna trecută a ajuns la un grad de execuție de 22% pe lotul Tg Mureș – Ungheni din Autostrada Transilvania.

Totodată, constructorul român Alpenside a crescut ritmul lucrărilor pe lotul Râșnov – Cristian din Autostrada Comarnic – Brașov, raportând un avans de peste 11 puncte procentuale. Primul tronson construit din viitoarea autostradă peste Carpați este finalizat în proporție de 64%.

În topul pe luna septembrie urmează italienii de la Astaldi cu lucrarea de la mega-podul de la Brăila. Lucrările la Golden Gate-ul peste Dunăre sunt finalizate în proporție de aproape 30%, după un avans de peste 7 puncte procentuale raportat pentru luna trecută.

Lucrările avansează și pe lotul 1 Sibiu – Boița al celui mai important proiect rutier al României. Austriecii de la Porr au avut luna trecută un progres de peste 5 puncte procentuale pe acest șantier, unde stadiul de execuție a ajuns la 25%.

Tot luna trecută, asocierea Astaldi – Max Boegl a finalizat lucrările la lotul Iernut – Chețani din Autostrada Transilvania, care a fost deschis circulației pe 18 septembrie.

FOTO VIDEO: Drumul Expres Craiova Pitești DX12 Tronson 2 Lot1 Balș, Piatra Olt 11.10.2020 (sursa: MND)

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO