Top constructori autostrăzi: Strabag, Coni – Trace și Nurol au avut cele mai mari progrese în noiembrie

Strabag domină din nou clasamentul constructorilor de șosele de mare viteză, după ce a raportat în noiembrie cel mai mare progres de pe șantiere. Acesta este urmat de asocierea româno - bulgară Coni - Trace, care a intrat direct în top 3 cu prima raportare de progres pe Autostrada Moldovei A7, și de turcii de la Nurol.
Anemona Andone - joi, 29 dec. 2022, 13:44
Top constructori autostrăzi: Strabag, Coni - Trace și Nurol au avut cele mai mari progrese în noiembrie

Constructorul austriac Strabag ocupă primul loc în clasamentul pe luna noiembrie, cu un progres de 7,7 puncte procentuale pe drumul expres ce va conecta Oradea la Autostrada Transilvania (A3). În circa patru luni, acesta a realizat peste 41% din lucrările aferente șoselei noi, de aproape 19 kilometri.

În premieră, odată cu publicarea oficială a progreselor pe Autostrada Moldovei A7, avem în clasament, chiar în top 3, asocierea româno – bulgară Coni – Trace. Aceasta a raportat un prim avans de 7,5% pe lotul Mizil – Pietroasele/ Stâlpu (28,35 km) din Autostrada Ploiești – Buzău.

Podiumul este completat de constructorul turc Nurol, cu un avans de 6 puncte procentuale pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,55 kilometri) din Autostrada Transilvania (A3). Lucrările sunt executate în proporție de 66% și au termen de finalizare anul viitor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai departe, grupul UMB a înregistrat un proges de 5 puncte procentuale pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), unde stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 58%.

Topul continuă tot cu grupul UMB, care a avut un avans de 3 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord). Aici, lucrările pe cei 19 kilometri sunt executate în proporție de 20%.

UMB se află și pe următoare poziție, cu un progres de 2 puncte procentuale pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), unde a ajuns la un grad de execuție de 7%.

În clasament urmează constructorul din Turcia Alsim Alarko, ce a raportat un avans de 1,81 puncte procentuale pe lotul 1 Glina – Vidra din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud). Astfel, lucrările pe acest lot de peste 16 kilometri au ajuns la un stadiu fizic de peste 54%.

Pe următorul loc se situează o asociere nou – intrată în clasament, respectiv asocierea Pizzarotti – Retter, cu un progres de 1,5 procentuale pe lotul 1 Dumbrava – Mizil din Autostrada Ploiești – Buzău (A7).

Un avans de 1,48 puncte procentuale a fost raportat și pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), care a ajuns la un grad de execuție de 57,06%. Amintim că managamentul CNAIR a decis rezilierea contractului cu constructorul italian al acestui lot, Tirrena Scavi.

Progrese mai mici de 1 punct procentual au fost raportate pe lotul 3 Bragadiru – Joița al A0 Sud (Aktor), secțiunea 5 Curtea de Argeș Pitești din A1 (WeBuild) și tronsonul Nădășelu – Zimbor din A3 (UMB).

Pe celelalte șantiere fie nu au fost înregistrate progrese, fie acestea nu au fost raportate oficial Companiei de Drumuri.

FOTO – VIDEO: Drumul de legătură Centura Oradea – A3 (sursa: YouTube Marin Marian)

Te-ar mai putea interesa și
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, informează ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet,......
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru ...
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...