Cum arată topul bogaţilor din România: Doar doi miliardari şi peste 30 de noutăţi – Top 300 Capital

Doar doi miliardari, peste 30 de "new entries" şi reveniri, mai multe femei bogate şi mai multe afaceri în familie. Bucureştiul are 110 milionari, cei mai mulţi la nivel naţional, averea cumulată a acestora fiind de circa 12 miliarde euro.
Economica.net - lun, 29 oct. 2012, 06:50
Cum arată topul bogaţilor din România: Doar doi miliardari şi peste 30 de noutăţi - Top 300 Capital

Aşa arată la prima vedere TOP 300 Capital, cei mai bogaţi români. Dacă privim cifrele mai atent, putem vedea că averea medie a unui milionar s-a diminuat anul acesta la 88,3 milioane de euro, faţă de 98,3 milioane euro în 2011.

Spre deosebire de ediţia precedentă, anul acesta Veronica Drăgan, „Doamna Miliard” cum îi plăcea să i se spună, nu se mai află în primii zece cei mai bogaţi români, averea sa diminuându-se considerabil la 400-450 de milioane de euro de la 650-800 de milioane de euro în 2011. De altfel, văduva lui Constantin Iosif Drăgan se numără printre milionarii cu cele mai semnificative scăderi în 2012, alături de surorile Camelia şi Corina Voiculescu, care au „pierdut” într-un an 200-250 de milioane de euro.

Industria farma a adus în TOP 300 doi milionari cu afaceri de luat în considerare. Este vorba de Ioan Mânzatu, cel mai mare new entry în ediţia de anul acesta cu o avere estimată la 52-54 milioane de euro (afacerea care l-a îmbogăţit este Biotehnos cercetare pentru produse farmaceutice şi cosmetice bazate în mod exclusiv pe principii active naturale) şi Dan Fiterman, proprietarul Arcadia. Citeşte mai mult despre Top 300 pe Capital

Cel mai bogat roman este şi mai bogat decât acum un an. Este Frank Timiş, potrivit Top 300 Capital.

Frank Timiş este, pentru cel de-al doilea an consecutiv, cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,70-1,75 miliarde de euro, potrivit Top 300 Capital. Averea sa ar fi cu 100 de milioane de euro mai mare decât cea consemnată în ediţia de anul trecut a topului.

Ioan Niculae este pe locul doi în topul celor de la Capital, cu o avere de 1,7 miliarde de euro, în creştere tot cu o sută de milioane faţă de ediţia de anul precedent.

Ion Ţiriac este al treilea cel mai bogat român, dar, spre deosebire de primii doi, averea lui a scăzut în ultimul an. Astfel, Ţiriac este acum creditat cu 850-900 de milioane de euro, de la 1,1-1,2 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Oslo limitează accesul vaselor de pescuit rusești în porturile norvegiene
Oslo limitează accesul vaselor de pescuit rusești în porturile norvegiene
Norvegia a anunţat joi că limitează accesul navelor de pescuit ruseşti în porturile sale şi va controla mai riguros vasele respective, pentru a evita folosirea acestora la evitarea......
Volkswagen urmează să investească peste 1 miliard de euro în China – surse Reuters
Volkswagen urmează să investească peste 1 miliard de euro în China – surse Reuters
Volkswagen intenţionează să facă o investiţie masivă în societatea sa mixtă din China pe segmentul de software, au ...
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită pentru încă 60 de zile
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită pentru încă 60 de zile
Starea de urgenţă instituită în Republica Moldova pe 24 februarie, în urma invaziei ruse în Ucraina, a fost prelungită ...
Xiaomi redefineşte stilul de viaţă modern prin lansarea unei game extinse de produse AIoT
Xiaomi redefineşte stilul de viaţă modern prin lansarea unei game extinse de produse AIoT
Aspiratoarele robot, prima serie de aspiratoare umed-uscate Xiaomi, televizoarele inteligente, un nou smart band și o tabletă ...