Cum arată topul bogaţilor din România: Doar doi miliardari şi peste 30 de noutăţi – Top 300 Capital

Doar doi miliardari, peste 30 de "new entries" şi reveniri, mai multe femei bogate şi mai multe afaceri în familie. Bucureştiul are 110 milionari, cei mai mulţi la nivel naţional, averea cumulată a acestora fiind de circa 12 miliarde euro.
Economica.net - lun, 29 oct. 2012, 06:50
Cum arată topul bogaţilor din România: Doar doi miliardari şi peste 30 de noutăţi - Top 300 Capital

Aşa arată la prima vedere TOP 300 Capital, cei mai bogaţi români. Dacă privim cifrele mai atent, putem vedea că averea medie a unui milionar s-a diminuat anul acesta la 88,3 milioane de euro, faţă de 98,3 milioane euro în 2011.

Spre deosebire de ediţia precedentă, anul acesta Veronica Drăgan, „Doamna Miliard” cum îi plăcea să i se spună, nu se mai află în primii zece cei mai bogaţi români, averea sa diminuându-se considerabil la 400-450 de milioane de euro de la 650-800 de milioane de euro în 2011. De altfel, văduva lui Constantin Iosif Drăgan se numără printre milionarii cu cele mai semnificative scăderi în 2012, alături de surorile Camelia şi Corina Voiculescu, care au „pierdut” într-un an 200-250 de milioane de euro.

Industria farma a adus în TOP 300 doi milionari cu afaceri de luat în considerare. Este vorba de Ioan Mânzatu, cel mai mare new entry în ediţia de anul acesta cu o avere estimată la 52-54 milioane de euro (afacerea care l-a îmbogăţit este Biotehnos cercetare pentru produse farmaceutice şi cosmetice bazate în mod exclusiv pe principii active naturale) şi Dan Fiterman, proprietarul Arcadia. Citeşte mai mult despre Top 300 pe Capital

Cel mai bogat roman este şi mai bogat decât acum un an. Este Frank Timiş, potrivit Top 300 Capital.

Frank Timiş este, pentru cel de-al doilea an consecutiv, cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,70-1,75 miliarde de euro, potrivit Top 300 Capital. Averea sa ar fi cu 100 de milioane de euro mai mare decât cea consemnată în ediţia de anul trecut a topului.

Ioan Niculae este pe locul doi în topul celor de la Capital, cu o avere de 1,7 miliarde de euro, în creştere tot cu o sută de milioane faţă de ediţia de anul precedent.

Ion Ţiriac este al treilea cel mai bogat român, dar, spre deosebire de primii doi, averea lui a scăzut în ultimul an. Astfel, Ţiriac este acum creditat cu 850-900 de milioane de euro, de la 1,1-1,2 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Preşedintele american Joe Biden a dezvăluit miercuri că i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că, dacă opozantul rus Alexei Navalnîi va muri, consecinţele vor fi devastatoare......
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Proiectul gazoductului Nord Stream 2 este pe deplin finanţat, a afirmat miercuri adjunctul directorului general al Gazprom, ...
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Legumicultorii vor beneficia în acest an de un ajutor de minimis de 2.000 de euro/cultură/1.000 metri pătraţi, plafonul ...
Pasajul Domnești de pe Centura București: Joi începe așternerea primului strat de asfalt – secretar de stat
Pasajul Domnești de pe Centura București: Joi începe așternerea primului strat de asfalt – secretar de stat
Lucrările avansează la Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei, iar pe o anumită zonă urmează să fie așternut joi ...