1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

Companii

Unde trăiesc cei mai bogaţi români. Topul judeţelor şi al averilor

În București trăiesc peste 100 din cei mai bogați 300 de români. Iată însă care sunt județele cu cei mai mulți milionari, exceptând Capitala.

10 noi, 2016 | ECONOMICA.net

Capitala este, în mod previzibil, zona din România cu cei mai mulți milionari. Potrivit ultimei ediții a Top 300 cei mai bogați români, realizat de revista Capital, Bucureştiul concentrează 112 milionari, cu o avere totală de 10,1 miliarde de euro. Cel mai bogat român, care este și din București, este Ion Țiriac, creditat de cei de la Capital cu o avere de 1,6 miliarde de euro, cunoscut pentru investițiile sale în imobiliare, auto și asigurări.

Iată însă care sunt județele țării cu cei mai mulți milionari, și cine este cel mai bogat din județ:

5. Bacău. Județul din Moldova numără opt milionari, care au o avere totală de 1,37 miliarde de euro. Cei mai bogați sunt frații Pavăl, proprietarii lanțului de materiale de construcții și bricolaj Dedeman, care este de departe liderul pieței de profil din România

4. Alba, Brașov, Prahova. Fiecare dintre trei județe au câte nouă milionari, care au o avere totală de 450, 410 milioane de euro, respectiv 623 milioane de euro. Cel mai bogat din Alba este Ioan Popa, patronul Transavia, cel mai mare producător de carne și preparate de pui, cel mai bogat din județul Brașov este Mihai Miron, cu afaceri în industria farma și agricultură, iar cel mai bogat prahovean este Sebastian Ghiță, cunoscut pentru afacerile din IT și media.

3. Timiș. Județul din vestul României numără 11 milionari, care au o avere cumulată de 659 de milioane de euro. Cei mai bogați sunt frații Marius și Emil Cristescu, care au afaceri în industrie, turism, dar fac bani și din închirierea de spații în unele dintre fostele fabrici pe care le-au cumpărat în trecut de la stat.

2. Cluj. Potrivit Capital, județul Cluj este creditat cu 17 milionari, cu o avere cumulată de 751 de milioane de euro. Cel mai bogat clujean este Ștefan Vuza, cu afaceri în industrie și comunicații. Și el este printre cei care a participat la procesul de privatizare a fostei industrii de stat, cumpărând printre altele, Carom sau Chimcomplex. Toate fabricile sale sunt grupate în SCR-Serviciile Comerciale Române.

1. Constanța este județul cu cei mai mulți milionari din România, după București. Județul de la malul mării este creditat cu 20 de milionari, cu o avere cumulată de circa un miliard de euro. Cei mai bogați sunt Corneliu și Bogdan Idu, tată și fiu, care și-au făcut averea din shipping dar și din operațiuni portuare, dat fiind că dețin Comvex Constanța, cel mai mare terminal portuar de la Marea Neagră.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO