Top telefoane mobile pentru vacanţă

Divizia specializată de tehnică şi telefonie mobilă a EuroGsm, cel mai mare retailer al operatorului de telefonie mobilă Orange România, a realizat un clasament al celor mai potrivite telefoane mobile pentru cei ce pleacă în concediu.
Alina Stanciu - joi, 05 iul. 2012, 07:54
Top telefoane mobile pentru vacanţă

Cele mai potrivite telefoane pentru vacanţele la munte sau la mare sunt fie cele rezistente, fie cele cu capabilități extinse în ceea ce priveşte camera foto şi spaţiul de stocare. The PhoneGeeks, divizia specializată de tehnică și telefonie mobilă a EuroGsm, cel mai mare retailer al operatorului de telefonie mobilă Orange România a realizat un clasament al celor mai indicate mobile pentru cei care doresc să plece în concediu, indiferent de destinaţie.

Topul telefoanelor rezistente

Astfel, în top cinci telefoane rezistente recomandate de EuroGsm se află Samsung Galaxy Xcover, Motorola Defy, Sony Ericsson Xperia Active, Nokia Lumia 900, Motorola Razr. De altfel, Samsung Galaxy Xcover se află și în topul preferinţelor clienţilor, fiind cel mai bine vândut telefon din categoria telefoanelor rezistente, în primul semestru al acestui an. Acesta este urmat în top vânzări de Nokia Lumia 900 şi Sony Ericsson Xperia Active, pe ultimele două locuri aflându-se Motorola Razr şi Motorola Defy.

Topul telefoanelor în funcţie de cameră şi memorie

La capitolul telefoane cu cameră foto avansată şi extra spaţiu de stocare, EuroGSM a plasat în top modelele Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S2 (la aceste două modele de telefoane spaţiul de stocare poate fi extins suficient de mult pentru a putea realiza şi filme), HTC One X, Nokia Pure View 808 şi Sony Xperia S. Toate aceste telefoane cu extra spaţiu de stocare au memoria extensibilă.

 Top telefoane pentru călătorii cu maşina

 O călătorie cu maşina poate fi, pentru unii, cel mai atractiv mod de a petrece o vacanţă. Pentru aceştia specialiştii vă recomandă câteva telefoane cu recepţie foarte bună a semnalului şi cu funcţii potrivite pentru un astfel de concediu: Samsung Galaxy S3, HTC One X, Motorola Razr XT910, iPhone 4S şi Sony Xperia.

Cele mai utile aplicaţii pentru munte sau mare

Referitor la aplicațiile ce pot fi utile în vacanțele la munte sau la mare, specialiștii echipei The PhoneGeeks recomandă Lapse It Pro, cu ajutorul căreia veți reuși să capturați imagini și să realizați videoclipuri time-lapse, sau Booking.com, aplicație care vă va spune tot ce trebuie să știți despre un anumit loc de cazare și care vă permite să faceți rezervări chiar de pe drum.

De asemenea,  aplicația Google Sky vă poate oferi detalii despre stele, constelații, galaxii și planete. „Dacă alegeți drumețiile, există câteva aplicații speciale pentru această activitate. Backcountry navigator este gândită pentru activități în aer liber, deoarece funcționează ca și un GPS pe care îl puteți utiliza în drumeții și conține hărți offline, de topografie și GPS pentru traseele montane. SmartTools vă pune la dispoziție instrumente de măsurat, iar WeatherBug Elite verifică starea vremii pentru următoarele zile, lucru esențial de aflat în vacanță”, a explicat Marius Boca, PhoneGeek.

O aplicație dedicată celor care optează pentru malul mării este UV detector, care verifică starea razelor UV în zona în care vă aflați. Aplicația vă informează când trebuie să utilizați protecție împotriva razelor de soare puternice, pentru a vă putea bucura de plajă. Astfel, puteți evita arsurile solare și sti cu exactitate cand e potrivit să vă expuneți.

Aplicaţii pentru călătoriile cu maşina

Pentru cei care îşi petrec vacanţa în maşină, specialiştii recomandă instalarea pe telefonul mobil a aplicaţiei  iGO navigator sau Trip Advisor. Cu iGO navigator ajungeți la destinație fără emoții, deoarece această aplicație oferă posibilitatea de a vizualiza hărțile în mod 2D sau 3D în momentul în care se utilizează navigația și permite căutări de locuri care vă pot fi utile în vacanță, precum benzinării sau restaurante. Dacă folosițiTrip Advisor nu veți avea surprize legate de locul unde înnoptați, întrucât aplicația este, de fapt, un ghid al orașelor, care include nu doar informații despre restaurante și atracții turistice, ci și hoteluri și review-uri. Apoi, Panorama imortalizează și vă ajută să împărtășiți cele mai frumoase imagini cu prietenii pe Facebook, Glob Traffic&Radar va arată care este situația traficului pe traseul ales și vă avertizează de prezența radarelor, iar AccuWeathervă pregătește cu hainele potrivite, pentru că oferă informații despre starea vremii, în diverse localități, pe mai multe zile. „În afară de iGO navigator și Trip Advisor, există și alte câteva aplicații care vă pot fi de ajutor în vacanță, în afara țării. Spre exemplu, una dintre cele mai interesante este 3G WatchDog, care monitorizează consumul de internet mobil și are grijă de cheltuielile voastre”, a arătat Ionuț Mnerie, membru al echipei The PhoneGeeks. 

 
Te-ar mai putea interesa și
Ucraina vrea să termine faza activă a războiului înainte de venirea iernii
Ucraina vrea să termine faza activă a războiului înainte de venirea iernii
Este vital să terminăm faza activă a războiului cu Rusia înainte de venirea iernii, întrucât persistă riscurile de atac din partea agresorului rus asupra infrastructurii de alimentare cu......
Coca-Cola HBC a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro de pe urma ieşirii din Rusia
Coca-Cola HBC a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro de pe urma ieşirii din Rusia
Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a anunţat joi că a suferit o lovitură de 190 ...
Inflaţia anuală a scăzut uşor în iulie. Preţurile au continuat să crească faţă de luna trecută – Care au fost cele mai mari scumpiri din ultimul an
Inflaţia anuală a scăzut uşor în iulie. Preţurile au continuat să crească faţă de luna trecută – Care au ...
Rata anuală a inflaţiei a coborât la 14,96% în luna iulie a acestui an, de la 15,1% în iunie, în condiţiile în care ...
Salariul mediu net a crescut în iunie cu 49 de lei şi a ajuns la 3.977 lei
Salariul mediu net a crescut în iunie cu 49 de lei şi a ajuns la 3.977 lei
Câştigul salarial mediu net a fost, în iunie, de 3.977 lei, mai mare cu 49 de lei (+1,2%), faţă de valoarea consemnată ...