1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

ING şi BRD ameninţă poziţia liderului Swiss Capital în Topul brokerilor

Departamentele de tranzacţii bursiere ale ING Bank şi BRD – Societe Generale au tranzacţionat luna trecută mai mult de jumătate cât au făcut-o în primele 5 luni ale anului la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). La Bursa din Sibiu face legea „firma preşedintelui“, WBS România, care a fost controlată de actualul  preşedinte al bursei, înainte ca acesta să-şi preia funcţia.

03 iul, 2012 | | ECONOMICA.net

ING Bank Sucurala Bucureşti a intermediat tranzacţii de 539 de milioane de lei, în iunie, iar BRD Societe Generale de 330 milioane de lei, fiind cei mai activi brokeri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), luna trecută.

Ele sunt urmate de Swiss Capital, liderul absolut al ultimilor ani, cea mai puternică firmă de brokeraj independentă din România.

Deşi se numeşte Swiss Capital, firma este controlată de brokerul Bogdan Juravle, unul dintre cele mai puternice personaje ale pieţei de capital autohtone.

Swiss Capital rămâne liderul autoritar al pieţei, cu un rulaj de aproape 2 miliarde de lei în prima jumătate a acestui an, dar ING şi BRD s-au apropiat la 450, respectiv 800 de milioane de lei de lider.

Cu o lună înainte tranzacţiile urmăritorilor nu ajungeau la jumătatea performanţei liderului.

Băncile sunt prin definiţie mari intermediare de titluri de stat, care sunt foarte scumpe şi pentru care au clienţii potriviţi. Câteva tranzacţii cu titluri de stat pota face diferenţa în top.

Doar alte 2 firme de brokeraj independente au reuşit să se păstreze printre primele cele mai activi brokeri de la BVB.

WBS România este cel mai mare plătitor de comisioane la Bursa din Sibiu (SIBEX) pentru tranzacţii de peste 59% din valoarea totală.

Sibex este specializată pe tranzacţiile cu contracte la termen (futures), care pariază pe evoluţia ulterioară a acţiunilor şi altor active suport.

WBS România este firma de brokeraj controlată de Cristian Sima, până când acesta a devenit preşedintele SIBEX.

Urmăritoarele, Tradeville şi Intercapital Invest abia acoperă 11%, respectiv 8% din rulajul de la Sibiu.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO