1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Topul celor mai bine plătite locuri de muncă la stat

Cele mai mari salarii de la stat sunt în autorităţi şi agenţii specializate. Aici, angajaţii beneficiază, pe lângă o remuneraţie semnificativă, şi de multe alte bonificaţii, sporuri, prime şi salarii compensatorii în caz de pensie sau disponibilizare.

25 apr, 2015 | ECONOMICA.net

Salariile cele mai mari de la stat nu sunt în companii, nici măcar în ministere, ci în agenţiile specializate. Astfel, în topul celor mai plătiţi angajaţi de la stat sunt cei de la Regia Autonomă Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian. Un raport al Corpului de Control al Ministrului Transporturilor din 2013, Ramona Mănescu, a relevat faptul că cel mai mic salariu din ROMATSA este de circa 9.000 de lei net lunar, iar media salariilor depăşeşte 14.000 de lei lunar. ROMATSA are, la nivelul întregii ţări, circa 1.500 de salariaţi. Salariaţii Regiei au şi o răspundere uriaşă, ocupându-se cu controlul zborurilor de pe şi pe aeroporturile din România.

O altă agenţie specializată a statului român unde salariile sunt mari este  Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie. Potrivit declaraţiilor preşedintelui Niculae Havrileţ, salariul mediu net lunar este de circa 7.000 de lei. Numărul de salariaţi era, la sfârşitul lui 2014, de circa 300.

ANRE este reglementatorul pieţei locale de electricitate şi gaze. Autoritatea trece printr-un program de înnoire a personalului. În ultimii doi ani, circa 100 de posturi au fost scoase la concurs, după ce s-au eliberat prin ieşirea la pensie a titularilor.

Consiliul Concurenţei, instituţia care veghează la buna practică de competiţie în toate sectoarele economice din România, are 297 de salariaţi cu o medie de vârstă de 43 de ani, care sunt remuneraţi cu un salariu mediu de 5.200 de lei lunar.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară din România, instituţia care reglementează pieţele financiare locale, are, potrivit declaraţiilor preşedintelui său Mişu Negriţoiu, 490 de angajaţi, plătiţi cu un salariu mediu de circa 5.000 de lei net. Cel mai mic salariu din instituţie ar fi de 2.200 de lei iar cel mai mare, al preşedintelui, de 14.000 de lei net. Nu se iau în calcul diversele bonusuri acordate de instituţie, care se adaugă la salariu.

Potrivit INS, salariul mediu din administraţia locală din România este de 2.396 lei net, 3.359 de lei brut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO