Cele mai mari firme de deratizare şi dezinsecţie. Soţul Anei Birchall controlează al doilea jucător din piaţă

Firma Coral Impex din Ploieşti are cele mai mari afaceri din piaţa românească a serviciilor de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie: peste 37 de milioane de lei. Al doilea jucător din această piaţă e societatea Pestforce, cu afaceri de 7,6 milioane de lei anul trecut. Firma e controlată de Martyn Birchall, soţul Anei Birchall, fostul ministru al Justiţiei în Guvernul PSD, rezultă dintr-o analiză făcută de Economica pe baza datelor pe care le-am primit de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. 
Cristina Şomănescu - lun, 02 dec. 2019, 19:57
Cele mai mari firme de deratizare şi dezinsecţie. Soţul Anei Birchall controlează al doilea jucător din piaţă

Context

În urmă cu circa două săptămâni, trei oameni au murit şi alţi 20 de oameni au fost internaţi la spital intoxicaţi, după ce blocurile în care locuiau au fost deratizate cu o substanţă interzisă pentru astfel de activităţi – fosfură de aluminiu – cu efecte letale în caz de inhalare.

Firma care a făcut deratizarea în urma căreia mai mulţi oameni au murit se numeşte Bistim Dera şi este administrată de Ioan Sorin Buţă.
Pe 19 noiembrie, judecătorii Tribunalului Timiș au decis arestarea preventivă a lui Ioan Sorin Buţă, patronul firmei care a făcut dezinsecţia și deratizarea în blocul din Timişoara. Buţă a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de ucidere din culpă şi trafic de substanţe toxice, scrie Libertatea.

Firma care a ucis trei oameni a avut profitabilitate de peste 62% în 2018.

Bistim Dera e un SRL-D care a rulat afaceri nete de aproape 143.000 de lei în 2018 şi a realizat profit net de aproape 90.000 de lei, conform bilanţurilor depuse de firmă la Finanţe.
Profitabilitatea firmei care a omorât trei oameni la Timişoara e însă una spectaculoasă, de peste 62%, şi depăşeşte semnificativ marjele de profit realizate de firmele mari specializate în deratizare şi dezinsecţie, reiese din analiza Economica.

Economica a analizat afacerile celor mai mari firme care activează, în principal, pe piaţa serviciilor de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie (DDD) din ţara noastră. Doar trei societăţi care activează numai pe piaţa de DDD au afaceri mai mari de un milion de euro în 2018, reiese analiza făcută de Economica pe baza datelor primite de la ONRC. La acestea se adăugă şi firmele care au operaţiuni şi în alte domenii, pe lângă DDD.

  • Precizăm că Economica nu sugerează că societăţile care activează pe piaţă, despre care vom scrie în continuare, au avut sau au practici ilegale şi ucigaşe ca firma responsabilă de nenorocirea din Timişoara.

Liderul pieţei de DDD, Coral Impex: afaceri de peste 37 de milioane de lei şi marjă de profit de aproape 11% în 2018.

Firma Coral Impex din Ploieşti are cele mai mari afaceri dintre societăţile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie (DDD) din România, arată o analiză făcută de Economica, pe baza informaţiilor primite de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Firma e deţinută şi administrată de Alexandru Badea, conform informaţiilor primite de Economica de la ONRC.

Coral Impex a rulat afaceri nete de 37,81 de milioane de lei în 2018, cu 53,86% mai mari decât în 2017. Firma a realizat profit net de peste două ori mai mare decât raportat în 2017: peste 4 milioane de lei în 2018, faţă de 1,43 de milioane de lei în 2017, arată bilanţurile depuse la firmă la Finanţe, comparate de Economica.

Coral Impex, care activează în peste 20 de oraşe din ţară, a avut profitabilitate de 10,73% anul trecut, cu peste patru puncte procentuale mai mare decât în 2017, reiese din situaţiile financiare comparate de Economica.

Pestforce, afaceri de 7,6 milioane de lei în 2018. Profitabilitatea firmei a scăzut la aproape 13%. Firma e controlată de Martyn Birchall, soţul Anei Birchall, fostul ministru al Justiţiei în Guvernul PSD.

Pestforce a avut marjă de profit de 12,74% în 2018, cu aproape două puncte procentuale mai mică decât în 2017, arată bilanţurile comparate de Economica.

Pestforce e deţinută de Martyn Ernest Birchall, asociat cu o cotă de participare de 75%, şi de Călin Silviu Ionuţ, cu o cotă de 25%, conform datelor primite de Economica de la ONRC.

Pestforce SRL din Bucureşti a realizat afaceri nete de 7,6 milioane de lei în 2018, cu 31,66% mai mari decât în 2017. Firma a avut profit net de 968.628 lei în 2018, cu 15,29% mai mare decât în 2017, rezultă din situaţiile financiare ale societăţii, comparate de Economica.

Agriangel a realizat afaceri de peste 6 milioane de lei în 2018 şi marjă de profit de 4,71% în 2018, cu peste patru procentuale mai mică decât în 2017.

Agriangel SRL din Botoşani, specializată în combaterea dăunătorilor de depozit și a rozătoarelor din câmp, a rulat afaceri nete de 6,14 milioane de lei în 2018, cu 28,15% mai mari decât în 2017. Firma a avut profit net de sub 290.000 de lei, cu 36,58% mai mic decât în 2017, arată bilanţurile depuse de firmă la Finanţe, comparate de Economica.

Societatea Agriangel e deţinută de Dana Adnana, potrivit informaţiilor primite de Economica de la ONRC.

Societăţile Romnicon, Paflora Impex şi Primosal, active pe piaţa serviciilor de deratizare, au avut afaceri de peste 1 milion de euro, dar veniturile realizate de firme provin şi din operaţiunile derulate în alte domenii. 

Romnicon SRL din Craiova a rulat afaceri nete de 16,64 de milioane de lei în 2018, cu peste 6% mai mici decât în 2017. Firma a realizat profit net de 708.874 de lei în 2018, cu 10,52% mai mare decât în 2017, arată bilanţurile firmei depuse la Finanţe, comparate de Economica. Romnicon a realizat marjă de profit de 4,25% în 2018, în creştere cu mai puţin de un punct procentual faţă de nivelul anului 2017, reiese din situaţiile financiare comparate de Economica. Societatea este deţinută de Emanuela-Delia Duval, potrivit informaţiilor primite de Economica de la ONRC.

Paflora Impex, afaceri de 6,7 milioane de lei şi profitabilitate de aproape 30% în 2018.

Paflora Impex activează şi pe piaţa de curăţenie profesională, ignifugare şi întreţinere a aparatelor de aer condiţionat.

Paflora Impex SRL din Bucureşti a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de aproape 6,7 milioane de lei în 2018, cu circa 1,4% mai mici decât în 2017. Firma a realizat profit net de 1,97 de milioane de lei în 2018, în scădere nesemnificativă faţă de anul 2017, arată bilanţurile comparate de Economica. Marja de profit a firmei a crescut la 29,55% în 2018, de la 29,24% în 2017, reiese din situaţiile financiare comparate de Economica. Firma este deţinută şi administrată de Bira Paula Florina, arată datele primite de Economica de la ONRC.

Primosal, marjă de peste 19% în 2018, cu peste 13 puncte procentuale mai mare decât în 2017.

Primosal derulează activităţi şi pe piaţa servicilor de curăţenie, în ISCIR, PSI şi cercetare.

Primosal SRL din Bucureşti a avut afaceri nete de 5,28 de milioane de lei în 2018, cu circa 20% mai mari decât în 2017. Firma a realizat profit net de peste 1 milion de lei în 2018, de peste patru ori mai mare decât în 2017.

Firma e deţinută de Kumbakisaka Amundala Sylviu Renaud, potrivit informaţiilor primite de Economica de la ONRC.

Printre jucătorii mari din piaţa serviciilor de DDD, care au operaţiuni şi în alte domenii de activitate şi care au încheiat anul trecut cu afaceri de peste un milion de euro, se numără Romprest Servicii Integrate (specializată şi în facility management, servicii profesionale de curățenie, spații verzi) şi Deep Serv 2000 SRL (specializată şi în managementul deşeurilor, recondiţionare de pardoseli, deszăpezire, curăţare şi întreţinere panouri fotovoltaice).

Sursa foto: stiridecluj.ro

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...