Topul constructorilor de autostrăzi: Porr, Astaldi și Umbrărescu au încheiat 2021 cu cele mai mari progrese

Ultima lună din 2021 a adus progrese semnificative pe șantiere din Autostrada Sibiu - Pitești, mega-podul de la Brăila și Drumul Expres Craiova - Pitești, unde lucrează Porr, Astaldi, respectiv grupul UMB. În clasamentul realizat de ECONOMICA.NET nu au mai fost incluse proiectele inaugurate anul trecut.
Anemona Andone - Dum, 23 ian. 2022, 21:26
Topul constructorilor de autostrăzi: Porr, Astaldi și Umbrărescu au încheiat 2021 cu cele mai mari progrese

Austriecii de la Porr au încheiat ultima lună din 2021 cu un avans de 3,66 puncte procentuale pe secțiunea Sibiu – Boița din cel mai important proiect rutier al României. Astfel, acest lot din Autostrada Sibiu – Pitești este realizat în proporție de aproape 60%, conform datelor actualizate de Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN) pe Harta proiectelor de infrastructură.

Poziția secundă este ocupată de italienii de la Astaldi, cu un progres de 3,55 puncte procentuale la mega-podul de la Brăila. „Golden Gate-ul” peste Dunăre este realizat în proporție de 54,50%.

progrese autostrazi decembrie 2021

 

 

 

 

 

 

Podiumul este completat de grupul UMB, cu tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Firmele lui Dorinel Umbrărescu au ajuns pe acest șantier, deschis în toamna anului trecut, la un grad de execuție de 16,50%, după un avans de 3,5 puncte procentuale în ultima lună.

În clasament urmează tot grupul UMB, cu progrese de circa 3 puncte procentuale pe loturile 1 și 2 ale tronsonului 2 din DX Craiova – Pitești, cunoscut ca „Autostrada Ford”.

Mai departe, turcii de la Nurol au raportat la rândul lor un avans de 2,5 puncte procentuale pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3), ajungând la un stadiu al lucrărilor 10%.

Tot pe Autostrada Transilvania, grupul UMB a avut un progres de 2 puncte procentuale pe tronsonul Nădășelu – Zimbor, până la un grad de execuție de 23%.

Și turcii de la Alarko au înregistrat un avans de 1,8 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud). Pe lotul 1 din A0 Sud, au avut un avans mai mic, de 0,81 puncte procentuale.

În clasament au revenit grecii de la Aktor, cu un prim progres raportat pe lotul 3 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud), de respectiv 1,2 puncte procentuale.

Mai departe urmează italienii de la Astaldi, cu un avans de 0,9 puncte procentuale pe secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Pitești, șantier deschis în toamna anului trecut.

Italienii de la Tirrena Scavi au raportat la rândul lor un progres de 0,77 puncte procentuale pe tronsonul 1 al Autostrăzii Ford.

În continuare, pe șantierul Biharia – Chiribiș din Autostrada Transilvania nu a fost sesizată nicio mișcare, după un an în care nu s-a ajuns la nicio soluție pentru deblocarea acestui lot câștigat de constructorul bihorean Trameco.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...