1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Topul magazinelor online din România - piaţa a explodat anul trecut

Primii cinci retaileri online de pe piaţa locală au realizat anul trecut vânzări de peste 209 milioane de euro în creşetere cu 45% faţă de 2010 când afacerile se situau la 137 milioane de euro, potrivit datelor raportate pe site-ul Ministerului de Finanţe. ECONOMICA.NET a realizat top 5 al companiilor în funcţie de valoarea cifrei de afaceri.

23 iul, 2012 | Laurentiu Matache | ECONOMICA.net

Pe primul loc se află Dante International care deţine magazinul eMAG care anul trecut a realizat afaceri de aproximativ 147 de milioane de euro şi un profit net de 1,2 milioane de euro.

Pe locul doi se află FIT DISTRIBUTION SRL, companie deţinută de omul de afaceri Marius Ghenea, care operează magazinele online PC Fun şi ElectroFun şi care a realizat anul trecut afaceri de 25 de milioane de euro şi un profit net de 91.000 de euro.

Locul 3 aparţine PC GARAGE SRL, companie care detine magazinul PCGarage.ro şi este controlată tot de omul de afaceri Marius Ghenea, iar anul trecut a înregistrat afaceri de 18 milioane de euro şi un profit net de 257.000 de euro.

Pe locul 4 se situează Corsar Online SRL. companie ce operează magazinul online CEL.ro şi care anul trecut a realizat afaceri de 12 milioane de euro şi un profit net de 29.000 de euro.

Pe locul 5 se află Evolution Prest Systems, companie ce deţine magazinul online evoMAG, controlată de omul de afaceri Mihai Pătraşcu şi care a realizat anul trecut afaceri de 8,6 milioane de euro şi un profit net de 70.000 de euro.

Potrivit estimărilor ECONOMICA.NET, pe locul 6 s-ar afla KELION ONLINE SRL, companie care deţine MarketOnline, MediaDot şi Azerty. Compania nu a mai raportat rezultatele financiare la Ministerul de Finanţe din anul 2009.    

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO