Topul Naţional al Firmelor – Primele 10 companii au o cifră de afaceri cumulată de 270,56 miliarde de euro (date CCIR)

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a finalizat clasamentul companiilor româneşti care şi-au depus bilanţul financiar-contabil pentru anul 2023, în competiţia pentru primele 10 poziţii intrând 334.870 de astfel de bilanţuri, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerţ în toate judeţele ţării.
AGERPRES - mar, 08 oct. 2024, 10:26
Topul Naţional al Firmelor - Primele 10 companii au o cifră de afaceri cumulată de 270,56 miliarde de euro (date CCIR)

În primele 10 poziţii a fost inclus un număr de 12.897 de companii, cu o cifră de afaceri cumulată de 270,56 miliarde de euro. Totodată, profitul din exploatare al acestor companiilor a însumat 25,55 miliarde euro. Ponderea profitului din cifra de afaceri a reprezentat 9,4% din cifra totală de afaceri. În ceea ce priveşte numărul total de salariaţi al companiilor clasate pe primele 10 poziţii, acesta a fost de 1.342.380, scrie Agerpres.

Cele mai semnificative domenii, ca pondere, după numărul de companii incluse în top 10, sunt: industria (34,7%) şi serviciile (28,56%), urmate de comerţ (20,71%), agricultură, silvicultură şi pescuit (5,07%), construcţii (4,77%), cercetare-dezvoltare şi high-tech (3,72%), turism (2,41%).

În funcţie de cifra de afaceri, comerţul are o pondere de 45,1% din cifra totală de afaceri a companiilor, urmat de industrie (33,23%) şi servicii (11,56%). Cele mai profitabile companii sunt în domeniul industrie, cu un profit de 42,42% din profitul total şi o pondere a profitului de 12% din cifra de afaceri a companiilor din acest sector economic.

„La realizarea clasamentului TNF 2024 au fost analizate 866.601 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Topul Naţional al Firmelor 2024 prezintă cele mai performante companii din şapte domenii de activitate: industrie; servicii; comerţ; turism; cercetare-dezvoltare şi high-tech; agricultură, silvicultură şi pescuit; construcţii. Clasamentul Topul Naţional al Firmelor se bazează pe următorii indicatori economici: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat”, se menţionează în comunicat.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) realizează, începând din 1994, Topul Naţional al Firmelor (TNF), fiind singura instituţie abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii ţări. Cea de-a XXXI-a ediţie a Galei Topul Naţional al Firmelor 2024 va avea loc în data de 7 noiembrie, la Romexpo.

Te-ar mai putea interesa și
Planul Senatului dezbate azi achiziția de avioane F-35
Planul Senatului dezbate azi achiziția de avioane F-35
Senatul se va reuni în plen, miercuri, de la ora 14,00, în calitate de for decizional, pentru proiectul referitor la achiziţionarea a 32 de avioane F-35....
Netanyahu s-a adresat poporului iranian: Nici voi, nici eu nu vrem război
Netanyahu s-a adresat poporului iranian: Nici voi, nici eu nu vrem război
Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a adresat din nou direct poporului iranian într-o înregistrare video, în care ...
Nouă scumpire a carburanților, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Nouă scumpire a carburanților, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Azi a avut loc a patra modificare de preț a carburanților în benzinării din aceasă lună. S-a scumpit doar benzina, ...
Autostrada Transilvania: A fost contestat rezultatul licitației pentru cel mai mare contract, cu Tunelul Meseș
Autostrada Transilvania: A fost contestat rezultatul licitației pentru cel mai mare contract, cu Tunelul Meseș
Italienii de la WeBuild au depus contestație după ce turcii de la Makyol au fost desemnați câștigători ai celui mai ...