1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Imobiliare

Topul oraşelor din România cu cele mai multe magazine de mall

Livrările de centre comerciale din 2011 şi rezultatele parţiale ale recensământului au adus o creştere de 24% a stocului mediu de spaţii de retail modern la mia de locuitori. Acesta a evoluat de la 64 mp, cât se înregistrau la sfârşitul lui 2010, la 84 mp la mia de locuitori în prima jumătate a acestui an, potrviti unui studiu DTZ Echinox, parte a UGL Services.

31 iul, 2012 | | ECONOMICA.net

Suceava rămâne în topul oraşelor cu cel mai mare stoc de retail, înregistrând un stoc ponderat de 736 mp, de aproape 10 ori mai mare decât media ţării şi de două ori peste media Capitalei, de 307 mp. Următoarele în clasament sunt Arad, Constanţa şi Iaşi, ultimul beneficiind în prezent de cinci centre comerciale moderne, Palas Mall, Iulius Mall, Felicia Shopping Center, Moldova Mall, Era Shopping Park (galeria comercială) şi aproximativ 366 mp lamia de locuitori. Datele se referă exclusiv la spaţiul din centre comerciale moderne.


În partea inferioară a clasamentului se situează Drobeta Turnu Severin, Brăila, Botoşani, Tulcea şi Giurgiu ale căror stocuri de spaţii comerciale moderne se situeaza în jurul a 100 mp per mia de locuitori, în timp ce alte 13 reşedinţe de judeţ nu au în prezent niciun centru comercial modern. 

Dintre oraşele cu stocuri mici sau inexistente, numai trei au proiecte anunţate pentru următorii ani: Drobeta Turnu Severin, unde urmează să se deschidă o extensie a Severin Shopping Center, Galaţi, cu Galleria şi EuroMall şi Satu Mare, unde Real4You va construi un nou proiect MegaMall. 

Cum stă România faţă de ţările din regiune

Stocul de retail din Europa din acest an se situează cu aproape 27% peste valoarea de sfârşitul lui 2010, ajungând la o medie de 326 mp la mia de locuitori. Stocul mediu al României este de două până la trei ori sub cel al țărilor din regiune, care înregistrează valori între 124 și 219 mp la mia de locuitori

La nivelul capitalelor, stocul cel mai mic este înregistrat de Kiev, cu 256 mp, deși media ponderată a Ucrainei este peste cea a tuturor țărilor din Europa Centrală şi de Est. Varșovia, Praga și Budapesta înregistrează stocuri medii la mia de locuitori peste cel al Bucureștiului, primele două situându-se de două ori peste valoarea de 307mp la mia de locuitori înregistrată în capitala României.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO