1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Toshiba, Fujitsu şi Vaio vor să-şi unească diviziile de calculatoare personale

Producătorii japonezi de echipamente electronice Toshiba Corp, Fujitsu Ltd şi Vaio - fostă divizie a Sony Corp - analizează o posibilă combinare a operaţiunilor lor din domeniul calculatoarelor personale pe fondul scăderii cererii pentru aceste dispozitive şi a concurenţei crescute venite din partea tabletelor şi a smartphone-urilor, se arată într-un articol publicat vineri în cotidianul financiar japonez Nikkei, potrivit AFP.

04 dec, 2015 | Agerpres

Cele trei companii 'vor demara în curând negocierile în ideea de a semna un acord de bază în cursul acestei luni şi a lansa compania rezultată în urma combinării în luna aprilie 2016', susţine Nikkei.

Publicaţia precizează că Vaio va fi, cel mai probabil, compania ce va fi menţinută, iar Toshiba şi Fujitsu vor face investiţii şi îşi vor transfera operaţiunile către noua entitate. Cei trei parteneri, Toshiba, Fujitsu şi fondul de investiţii Japan Industrial Partners, principalul acţionar de la Vaio, ar urma să deţină fiecare o treime din acţiunile noii companii.

Ca reacţie la aceste informaţii, Toshiba a dat publicităţii un comunicat în care precizează că 'analizează diferite posibilităţi, printre care şi o integrare cu alţi producători de PC-uri', dar subliniază că, până la această dată, nu a încheiat niciun acord cu o anumită companie.

La rândul său, Fujitsu a informat că 'analizează diferite opţiuni', adăugând însă că nu s-a luat nicio decizie.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă IDC, în 2014, piaţa japoneză de PC-uri a fost dominată de NEC Lenovo Japan Group, cu o cotă de piaţă de 26,3%, urmat de Fujitsu, cu o cotă de 18,8%, şi de Toshiba, cu 12,2%.

Noua companie care ar putea rezulta din combinaţia Toshiba, Fujitsu şi Vaio ar controla puţin peste 30% din piaţa japoneză, iar în străinătate ar putea să se bazeze pe forţa Toshiba în America de Nord şi pe cea a Fujitsu în Europa, beneficiind în acelaşi timp de gradul crescut de notorietate a mărcii Vaio.

La nivel mondial, IDC estimează că în 2014 au fost vândute 308 milioane de calculatoare personale, în scădere cu 2,1% în ritm anual, iar aproape jumătate din piaţă este controlată de grupul chinez Lenovo şi de companiile americane Hewlett-Packard şi Dell. În schimb, Fujitsu, Toshiba şi Vaio deţin împreună aproximativ 6% din piaţa globală.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO