Toyota anunță o întreagă gamă de vehicule electrice. 30 de noi modele până în 2030

Grupul nipon Toyota a prezentat astăzi o întreagă gamă de vehicule electrice. Printr-o investiție de 31 mld. euro vor ajunge pe piață 30 de noi modele până în 2030.
Robert Stan - mar, 14 dec. 2021, 11:06
Toyota anunță o întreagă gamă de vehicule electrice. 30 de noi modele până în 2030

În cadrul unei conferințe de presă, șeful grupului Toyota, Akio Toyoda, a prezentat astăzi nu mai puțin de 16 modele dintre cele 30 de mașini 100% electrice care vor ajunge pe piață până în 2030.

Surprinzătoare, o astfel de prezentare cu atât de multe modele viitoare nu a avut loc niciodată în istorie, iar japonezii au mizat pe impactul unei astfel de dezvăluiri. Mai mult chiar, ei au menționat că pe lângă cei 31 de miliarde de euro investiți în mașini electrice, o sumă asemănătoare va fi cheltuită pentru vehicule „verzi” cu alte tehnologii, inclusiv, hibride și alimentate cu hidrogen. Astfel, suma totală pe care o va investi grupul Toyota în noua sa gamă de mașini urcă la astronomica sumă de 65 de miliarde de euro (8.000 de miliarde de yeni).

Revenind la vehiculele 100% electrice, Akio Toyoda a declarat că grupul vizează comercializarea a 3,5 milioane de mașini complet electrice până în 2030, adică circa o treime din vânzările totale.

Din totalul de 3,5 milioane de mașini 100% electrice, circa 1 milion vor purta marca Lexus, brandul premium al grupului devenind complet electric până în 2035.

Avalanșa de vehicule complet electrice din gama „Beyond Zero” (bZ) debutează chiar de la începutul lui 2022 cu modelul bZ4X prezentat la finalul lui octombrie. Acesta este dezvoltat pe platforma TNGA prima a grupului dedicată mașinilor electrice.

„O mașină electrică pentru toată lumea. (…) Viitorul pe care îl arătăm astăzi nu este deloc departe. Majoritatea vehiculelor electrice cu baterie Toyota pe care le prezentăm aici sunt modele care vor fi lansate în următorii câțiva ani. (…) Bine ați venit în showroom-ul viitorului nostru”, a declarat Akio Toyoda, președinte și director executiv al grupului Toyota.

Este important de menționat că Toyota este unul dintre puținele grupuri din lume care nu avea în portofoliu până acum modele 100% electrice. Japonezii au mizat în ultimii ani pe tehnologia hidridizării, dar și pe hidrogen.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...