1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Toyota: Nu a fost a înregistrat niciun caz de funcţionare defectuoasă a airbagurilor Takata în România

Takata, cel mai mare producător de airbaguri din lume, continuă programul global de rechemare la service, început la finalul lui 2013, alături de diferiţi producători auto, ca urmare a unor defecţiuni depistate la ansamblul airbagurilor proprii, iar în România nu a fost înregistrat până acum niciun caz de funcţionare defectuoasă a airbag-urilor Takata pentru niciunul dintre modelele autoturismelor vizate, precizează un comunicat al Toyota România.

11 apr, 2017 | Agerpres

Airbagurile frontale Takata conţin o capsă pirotehnică posibil asamblată cu material pirotehnic neconform, care, în cazul unui accident în care airbagurile frontale s-ar activa, ar putea provoca spargerea capsei pirotehnice şi declanşarea anormală a acestuia. La finalul anului 2013, Takata anunţase că airbag-urile a 16,6 milioane de automobile sunt defecte.

'Ca urmare a informaţiilor disponibile şi cu un grad de risc ce tinde spre zero, Toyota România a iniţiat la nivel local, în anul 2014, o campanie de rechemare în service a anumitor modele Toyota echipate cu airbag Takata, ce viza înlocuirea capselor pirotehnice, parte componentă a airbag-urilor menţionate. Alţi producători auto care au efectuat rechemări la service sunt Ford, BMW, Fiat Chrysler Automobiles NV, Honda, Mitsubishi, Mazda, Daihatsu şi Fuji Heavy Industries, care vinde maşinile Subaru', se spune în comunicat.

Cei mai mari producători auto din Japonia au demarat încă de acum doi ani programe de rechemare la service pentru 6,5 milioane de maşini echipate cu airbaguri produse de Takata Corp.

Atelierele de reparaţii autorizate Toyota efectuează gratuit reparaţia necesară, la o dată stabilită de comun acord cu clienţii. Operaţiunea de reparaţie durează aproximativ 3-4 ore, în funcţie de model, clienţii fiind înştiinţati, în prealabil, dacă apar amendamente sau completări aduse campaniei pe parcursul derulării acesteia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO